10 Eylül 2020 Perşembe

Diyanet’e hastane devrine tepki gösteren doktorlar kararın iptalini istedi

Heybeliada Sanatoryumu’nun eski Başhekimi Prof. Dr. Attila Saygı, Atatürk’ün yaptırdığı hastanenin Diyanet’e devredilmesine tepki gösterdi. Hastanenin ismini, yerini ve saygınlığını koruyacak şekilde yeniden sağlık alanında hizmet vermesi gerektiğini kaydetti. 

BOLD – Heybeliada Sanatoryumu’nun eski başhekimi Prof. Dr. Attila Saygı ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Ülkü Yılmaz, sanatoryumun Diyanet’e devredilme kararının iptal edilmesini istedi.

KURUM İSMİ İLE TARİHE GÖMÜLDÜ

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Prof. Saygı, Atatürk tarafından kurulun Heybeliada Sanatoryumu Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin 2005 yılında hasta azlığı nedeniyle kapatıldığını söyledi. Saygı, “Kurum ismi ile birlikte tarihe gömüldü. O günden bu yana Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi’nin adadan taşınması ve sanatoryumun kapatılması Heybeliada’da önemli bir gelir ve prestij kaybına ve basına da sıklıkla yansıyan ciddi sağlık sorunlarına yol açtı. Heybeliada’da halen ciddi bir sağlık kuruluşu yok” dedi.

DENEYSEL ARAŞTIRMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR

Prof. Yılmaz ve Prof. Saygı, şu ortak açıklamayı yaptı: “Heybeliada Sanatoryumu arazisine deneysel araştırma ve çalışmaların yapılabileceği ve özel kanunla kurulacak bir Türk Tüberküloz Enstitüsü, tüm sağlıkçıların yararlanacağı bir dinlenme tesisi, sağlık eğitimlerinin yapılabileceği ve konferansların verilebileceği bir eğitim merkezi, bir sağlık müzesi ve adaya yetecek kapasitede bir hastane veya sağlık ünitesinden oluşan ‘Heybeliada Sanatoryumu Sağlık Kompleksi’ kurulması bu tarihi ve kültürel mirasın ismini, yerini ve saygınlığını koruyacak ve ada halkına da ciddi katkı olacaktır.”

Korkunç iddia! Gümüşhane’de hücreye konulan koronavirüslü mahkum ölü bulundu

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder