9 Eylül 2020 Çarşamba

“Koronavirüsten ölenlerin gerçek sayısı 23 bin, vaka sayısı 980 bin…”

CHP’li Adıgüzel, hükumetin koronavirüs vaka ve ölüm sayılarını gizlediğini öne sürerek, “Koronavirüsten Türkiye’de gerçek vefat sayısı 23 bindir. Türkiye’nin genelinde vaka sayısı ise 980 bindir” dedi.

BOLD – CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ülkeyi kasıp kavurduğunu ifade etti. Türkiye’de vaka sayısının 1 milyona dayadığını vurgulayan Adıgüzel, günlük vaka sayısının ise 16 bin olduğunu öne sürdü.

HER 30 VEKİLDEN BİRİ HASTA

Mecliste düzenlediği basın toplantısında, şu anda TBMM’de her 30 milletvekilinden birinin hasta olduğunu, hasta olup tedavi gören belediye başkanları ve siyasi parti liderleri bulunduğunu belirten Adıgüzel, Türkiye’de her apartmana Kovid-19’un girdiğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “sanal bakan” dediğini ifade eden Adıgüzel, “Sağlık Bakanı, ‘bugün ne verelim’ diye düşünüp taşınıp bir sayı belirleyip, onu da Twitter’da yayınlamaktan öteye gitmeyen bir sağlık bakanıdır. Sağlık Bakanı, bu işleri artık bırakmalıdır” dedi.

HER 100 TESTİN 15’İ POZİTİF

Koca’nın açıkladığı vaka sayılarının gerçek tabloyu yansıtmadığını belirten Adıgüzel, Türkiye’nin dört bir tarafından doktorlar, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri, büyükşehir belediyeleri ve CHP’li belediyelerden aldıkları verilerle oluşturduğu tabloyu paylaştı. Adıgüzel, bugünkü hasta sayısının 105 bin test yapılacaksa 16 bin olduğunu belirterek, her yapılan bin testin 150’sinin pozitif geldiğini söyledi. Adıgüzel, koronavirüsten Türkiye’de gerçek vefat sayısı 23 bin, vaka sayısının ise 980 bin olduğunu kaydetti.

Korkunç iddia! Gümüşhane’de hücreye konulan koronavirüslü mahkum ölü bulundu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder