9 Eylül 2020 Çarşamba

Tayyip Erdoğan’ın ‘ayakta yolcu’ kararı için İstanbul’a 6000 yeni otobüs gerekli

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın salgın nedeniyle toplu taşımada ayakta yolcu alınmayacağı kararına karşın toplu taşıma araçları ayakta yolcu almaya devam etti. Ayakta yolcu almadan hizmet verilebilmesi için sadece İstanbul’a 6000 yeni otobüs gerekiyor.

BOLD – Koronavirüsle mücadele kapsamında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu taşımada ayakta yolcu alınmayacağını açıklamasının ardından dün sabah saatlerinde İstanbul’da otobüs ve minibüslerde vatandaşlar ayakta ve sosyal mesafe kuralına uymaksızın yolculuk ettiği görüldü.

YASAĞI UYGULAYABİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Yasağa ilişkin Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “İBB’nin 6 bin otobüsü var. Bu yasağı uygulayabilmemiz için 6 bin adet daha otobüse ihtiyacımız var. Şu an bize 6 bin otobüs üretecek ülkede fabrika yok ki. Bu yüzden yasağı uygulayabilmemiz mümkün değildir. Metrolarda hele oturma kapasitesi çok düşük. Bu yasakla beraber metrolar o zaman bomboş gidip gelecek. Elimizdeki imkânlarla bu yasağı uygulamamız mümkün değil. Belki vapurlarda uygulayabiliriz” dedi.

11 YOLCU TAŞIYAN MİNİBÜSE CEZA

Kadıköy’de sosyal mesafe kurallarına uyulmayan ve ayakta yolcu taşıyan minibüslere yönelik yapılan denetimlerde fazladan 11 yolcu taşıyan minibüs sürücüsüne ceza kesildi. Bahçelievler Minibüsçüler Odası Başkanı Halit Yılmaz ise pandemi süreciyle beraber minibüs şoförlerinin para kazanamadıklarını söyleyerek “Alınan yasak doğru, ancak insanların sağlığını düşünürken onları da mağdur etmemek gerekiyor. Sefer sayılarını iki katına çıkartacağız. Tabii bu durum mali açıdan bizleri çok kötü etkileyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ayasofya’nın tekrar müze olması için temyize başvurmuş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder