9 Eylül 2020 Çarşamba

Yandaş sendikanın umudu Saray

Taşerondan kadroya geçirilen yüz binlerce işçinin 1 Kasım sonrasında asıl iş kollarına göre yeni sendikalarında örgütlenecek olması kriz oluşturdu. AKP hükumeti, yandaş Hak-İş’in üye kaybının önüne geçmek için formül arıyor.

BOLD – 1 Kasım sonrası 180 bin üye kaybedecek olan Hak-İş, hükumetten sorunun çözülmesini istedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışma başlattı. Ancak yasa değiştirilmeden bunun olanaksız olduğu görüldü. Türk-İş, yasada değişikliğe karşı çıkıyor. Hak-İş’in talebini karşılamak isteyen hükumet ise yeni formül arıyor.

GEÇİŞ SÜRECİ 1 KASIM’DA BİTİYOR

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre hükumet, 2018 yılında, belediyelerdeki taşeron işçileri belediye şirketlerine, kamudaki taşeron işçileri de kadroya geçirdi. Düzenleme yaklaşık 1 milyon işçiyi kapsıyor. Geçiş süreci belediyelerdeki işçiler için 1 Temmuz’da sona erdi. Kamudaki işçiler için de 1 Kasım’da sona erecek. Belediyelerde yeni toplu sözleşme süreçleri başladı. Ancak kamudaki işçilerin sürecinde kriz yaşanıyor.

ÜYE KAYBEDECEK HAK-İŞ SARAY’DA ÇARE ARIYOR

Hak-İş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile AKP’den çözüm bulunmasını istedi. Bakanlık çalışma yaptı. Ancak Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası’nda değişiklik olmadan bir şey yapılamayacağı görüldü. Buna karşın Hak-İş, formül bulunması için bastırıyor. Bakanlık 1 Ekim’de Meclis’in açılmasının ardından yasada değişiklik için çalışma yapıyor. Türk-İş ve DİSK ise yardımcı işlerin de asıl işin girdiği iş kolundan sayılması gerektiğine dikkat çekerek, yasanın uygulanmasını istedi.

Korkunç iddia! Gümüşhane’de hücreye konulan koronavirüslü mahkum ölü bulundu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder