9 Eylül 2020 Çarşamba

Koronavirüse karşı aşı çalışmalarında bir denek rahatsızlandı: Çalışmalar durdu

Oxford Üniversitesi ile koronavirüs aşı çalışmalarını sürdüren AstraZeneca Şirketi, klinik denemelerde bir katılımcı rahatsızlanınca rutin prosedürün uygulanarak sürece ara verildiğini açıkladı.

BOLD – Kovid-19’a karşı yürütülen aşı çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Araştırmasını Oxford Üniversitesi ile yürüten AstraZeneca Şirketi, klinik denemelerin son aşamasındaki aşı çalışmalarının durdurulduğunu ilan etti. Amerikan Stat News’in şirket yetkililerine dayandırdığı haberine göre Birleşik Krallık’taki çalışmalara katılan bir denekte ciddi yan etkiler görüldü, şirket de akışa ara verdi.

BİR İNGİLİZ DENEKTE OMURİLİĞİ ETKİLEYEN İLTİHAPLI HASTALIK OLUŞTU

AstraZeneca gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, gönüllülerde görülen, henüz kaynağı belirlenemeyen bir rahatsızlık sebebiyle söz konusu kararın alındığını ve bunun rutin işlem olduğunu ifade etti. New York Times ise bir İngiliz katılımcının, omuriliği etkileyen ve genellikle viral enfeksiyonlar sonucu oluşan iltihaplı hastalık ‘transvers miyelite’ olduğunu yazdı. Şirketten raporla ilgili yorum gelmedi.

Koronavirüsten bugün 52 kişi daha hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder