9 Eylül 2020 Çarşamba

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Tayyip Erdoğan’a ‘vicdan’ çağrısı

Partisinin 97’nci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP’nin bir dikili ağacı bile yok” sözüne, Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılanları örnek verip “İnsanda biraz vicdan olur” diyerek karşı çıktı.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü kapsamında açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP’yi eleştirirken kullandığı ‘bir dikili ağacı yok’ sözüne tepki gösterip “Avukat bürolarında hazırlanan dilekçeyle kurulan parti değildir. Kökleri Kuvayı Miliye’dir. Ülke için İktisat Kongresi’ni toplamıştır. Gölcük’te tersane kurmuştur. Milli Anadolu Sigorta’yı kurmuştur. Köylünün üzerinden aşar vergisini kaldırmıştır. Demir yolunu Malatya’ya, Sivas’a, Adana’ya, Erzurum’a, Kahramanmaraş’a götürmüştür. İnsanda biraz vicdan olur! Bunlar neyle yapıldı? Gidip birilerine yalvarıp mı yapıldı? Hayır. Her kuruşun hakkı verildi” dedi.

KÖY KÖY GEZMEZSENİZ ANKARA’DA OTURUP OY İSTERSENİZ OLMAZ

Her haklı eleştiriye saygı duyduklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yıllardır iktidar olamamaları ile ilgili de öz eleştiri yaptı. “Hatamız elbette olabilir. Ama ana eksenimiz hiç değişmemiştir. Bunu gelecek yüzyıla uzatıyoruz. CHP uzun süre iktidar olamadı. Doğrudur. Kabahati millette değil CHP’de. Köy köy gezmezseniz, Ankara’da oturup vatandaşa bana oy ver deseniz olmaz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A SESLENDİ KURTULUŞ REÇETESİNİ SORDU

Türkiye’nin ekonomik bir buhranın içinde bulunduğuna işaretle Erdoğan’a daha önce yaptığı daveti de tekrarladı: “Türkiye’yi bu buhrandan nasıl kurtaracağını çık madde madde anlat.” Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları hâlinde önümüzdeki 5 yıl için “Bölgesinde kavga olmayan, üretimin dik noktasına ulaştığı, işsizliğin büyük ölçüde önlendiği Türkiye’nin sözünü veriyorum” taahhüdünde bulundu.

Selahattin Demirtaş’tan Meral Akşener’e ‘kan davası’ cevabı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder