23 Eylül 2021 Perşembe

108 Kürt siyasetçinin yargılandığı gün Erdoğan’dan ‘Kürt Sorunu’ yorumu: Çözdük, aştık, bitirdik

Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt Sorunu’nun çözümü için HDP’yi işaret etmesinin ardından büyüyen tartışmaya ABD’den Erdoğan da katıldı. Erdoğan, “Bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik” dedi. Erdoğan’ın konuştuğu sırada 108 Kürt siyasetçi Kobani davasında hakim karşısına çıktı.

BOLD – ABD’de konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve HDP arasında süren ‘Kürt Sorunu’ hakkında konuştu. HDP’li Sezai Temelli’nin ‘İmralı’ açıklamalarını anımsatan Erdoğan, “Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz” dedi.

 

BÖYLE BİR SORUN YOK

“Kitabımızda birlik ve beraberlik var” diye Erdoğan “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim” ifadelerini kullandı.

AKP KÜRT SORUNUNU MAHKEME SALONLARINA TAŞIDI

Kürt siyasetiçilerin yargılandığı Kobani davasının 4. duruşması bugün Ankara’da görüldü. Aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 20’si tutuklu 108 siyasetçi Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada son günlerde yaşanan Kürt sorunu tartışmalarına değinen Sebahat Tuncel, “Kürt sorunu bu salondadır. Bir de Kürt sorunu var mı yok mu tartışması yapılıyor… AKP, Kürt sorununu mahkeme salonlarına taşıdı!” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm süreci için HDP’nin muhatap alınması gerektiğine dair sözleriyle başlayan tartışmaya İYİ Parti, MHP, DEVA Partisi ve HDP de katıldı. Tartışma, HDP içinden de farklı görüşlerin gelmesine yol açtı.

Hukukun Kerbalasını yaşıyoruz: Osman Kavala hangi takımda oynuyor?

108 Kürt siyasetçinin yargılandığı gün Erdoğan’dan ‘Kürt Sorunu’ yorumu: Çözdük, aştık, bitirdik yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder