20 Eylül 2021 Pazartesi

Van’ın kayyumu selde kendi halkını bırakıp 15 milyon lirayı diğer şehirlere yolladı

Temmuz ve ağustos aylarında Türkiye’nin birçok yerinde sel felaketleri yaşandı. Bu illerden biri olan Van’da kayyumun yönettiği Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şehrindeki selzedeler yerine Kastamonu, Sinop ve Bartın’da selden etkilenenlere 14 milyon 750 bin lira yardım gönderdiği ortaya çıktı.  

BOLD – Kayyumun yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da yaşanan sel felaketiyle aynı tarihlerde Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki sel felaketi için 3 milyon lira bağış yaptığı ortaya çıktı. Kayyumun kendi ilindeki selzedeleri görmeyip başka ildeki afetzedelere yardım yapması tepki çekti.

14 MİLYON 750 BİN LİRA YARDIM GÖNDERDİ

Van’da Temmuz ve Ağustos ayı içinde 3 ilçede büyük seller yaşanırken, çok sayıda hayvan telef oldu, birçok kişi evsiz kaldı. Yaşanan felakete rağmen günlerce hiçbir yardımın ulaşamadığı ve destek verilmeyen ilçelerde kayyum yönetimindeki belediyenin yakın tarihlerde sel felekati yaşayan Bartın ve Kastamonu’na para yardımında bulunduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan tutanaklara göre, Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Eylül ayı Meclis olağanüstü toplantısında aldığı kararla selin vurduğu Kastamonu ve Bartın’a 14 milyon 750 bin lira yardımda bulundu.

PARA İL ÖZEL İDARELERİNE GÖNDERİLDİ

HDP İpekyolu Twitter hesabından paylaştığı meclis kararına göre Van Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü meclis toplantısında Kastamonu ve Bartın’da selin yol açtığı ulaştırma, alt ve üst yapıları ile içme suyu, kanalizasyon hatlarında meydana gelen hasarın giderilmesi için Bartın İl Özel İdaresine 5 milyon, Kastamonu İl Özel İdaresine 6 milyon 750 bin lira ve yine Kastamonu İl Özel İdaresine 3 milyon TL nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Kendi selzedelerine yardım yapmadan diğer illerdeki selzedelere yardım yapılmasına sosyal medyada tepki gösterildi.

 

 

EVLER YIKILDI, HAYVANLAR TELEF OLDU

Van’ın Başkale ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelerinde Temmuz ve Ağustos ayında yağan aşırı yağışlar sonrasında sel felaketi meydana gelmiş, can kaybının olmadığı selde yüzlerce hayvan telef olurken onlarca ev selden zarar gördü. Selden etkilenen Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Edremit ilçelerinde de maddi hasarın yanı sıra çok sayıda hayvan telef oldu. Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan ve sel felaketinde hayvanlarının telef olması nedeniyle zor günler geçiren halk, kendilerine yardım eli uzatılmamasına tepki gösteriyor.

Türkiye Tribünali raporu: Gülen Hareketi ve Kürtlere sistematik işkence var, yapanlar korunuyor

Van’ın kayyumu selde kendi halkını bırakıp 15 milyon lirayı diğer şehirlere yolladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder