23 Eylül 2021 Perşembe

Hukukun Kerbalasını yaşıyoruz: Osman Kavala hangi takımda oynuyor?

Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı ve Mustafa Ünal’ı Silivri’de ziyaret eden Sezgin Tanrıkulu, 3 ismin davalarındaki absürtlüklerden örnekler vererek “Hukukun Kerbalasını yaşıyoruz” dedi.

BOLD – CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri cezaevinde yatan iş insanı ve aktivist Osman Kavala, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Mustafa Ünal’ı ziyaret etti. Tanrıkulu, ziyaret sonrası bir video paylaştı.

Ekim ayında Osman Kavala’nın duruşması olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan Kavala’nın dosyasının en son Çarşı-Gezi davasıyla birleştirildiğini söyledi.

Çarşı-Gezi davasının sanıklarının Osman Kavala’yı dahi tanımadığını söyleyen Tanrıkulu, “Sanıklara Osman Kavala’yı tanıyor musunuz diye sormuşlar, biri ‘hangi takımda oynuyor?’ demiş. Bir diğeri de ‘Osman Kavala’yı tanımam Ümit Davala’yı tanırım’ demiş” dedi.

BERBAT BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Tanrıkulu, Selçuk Kozağaçlı’nın dosyasının Yargıtay’da onanmamasına rağmen 5 yıllık tutukluluk halinin devam ettiğini belirtti.

Zaman gazetesi yazarı Mustafa Ünal’a düşman hukukunun uygulandığını ve 10 yıl ceza verildiğini söyleyen Tanrıkulu, “Bu dönemde hukukun Kerbala’sını yaşıyoruz. Hukukun kokusu bile yok yargılamalarda. Berbat bir dönemden geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu yayınladığı videoyu “Silivri cezaevinde Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı ve Mustafa Ünal’ı ziyaret ettim. Herkese selam ve sevgileri var” notuyla paylaştı.

https://twitter.com/i/broadcasts/1OdKrBEEnlnKX

AYM’den KHK’lılarla ilgili önemli karar: Kamu görevlisi hukuksuz işlemden sorumlu olacak

Hukukun Kerbalasını yaşıyoruz: Osman Kavala hangi takımda oynuyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder