25 Eylül 2021 Cumartesi

AKP, çöküş sürecinde hukuksuzlukları artırıyor: TSK ve yargıda yeni ihraç listeleri hazırlandı

AKP hükumeti, gerek ekonomik kriz gerekse iç ve dış politikada en zor günlerini yaşıyor.  Tayyip Erdoğan ve iktidarının, bu günleri atlatabilmek bilmek için yargı ve TSK’dan atılacaklarla ilgili listeler oluşturduğu ortaya çıktı. TSK’dan 5 bin, yargıdan ise bin kişinin atılacağı iddia edildi.

BOLD – Erdoğan rejiminin kamuda yeni ihraçlar için hazırlık yaptığı iddia edildi. 15 Temmuz sonrasında TSK’dan 23 bin 500, yargıdan ise 4 bin 560 kişiyi Gülen Hareketi mensubu olma iddiasıyla atan AKP iktidarının TSK’dan atmak için 5 bin kişilik, yargıdan ise 1000 kişilik bir liste oluşturduğu öne sürüldü.

DOSYALAR İHRAÇ İSTEMİYLE HSK’DA

Saray’a yakın Sabah gazetesinden İlker Turak’ın haberine göre yargıda halen görev yapan bin hakim ve savcı hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Ankesör kayıtları, ByLock içerikleri ve sabit hatlardan arandıkları öne sürülen hakim ve savcıların başsavcılıklarca Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) bildirildiği öne sürüldü. 400’ünün soruşturması HSK Teftiş Kurulu’nda devam ederken, 600 hakim ve savcının dosyasının ihraç istemiyle HSK Genel Kurulu’na geldiği kaydedildi.

TSK’DAKİ SORUŞTURMA 5 BİN KİŞİLİK

Gazeteci Müyesser Yıldız da TSK içerisinde 5 bin kişilik yeni bir soruşturma hazırlandığını belirterek, hazırlanan listede “bomba” isimler bulunduğunu öne sürdü. Hazırlanan listede 34 yıl önce TSK’dan ayrılanların da bulunduğunu hatırlatan Yıldız, TSK soruşturmalarında artık ankesörle aranmanın yegane delil haline geldiğini kaydetti. Soruşturma dosyalarına delil olarak eklenen dijital veriler ve ankesörle aranmaların her türlü manipülasyona açık olduğunun altını çizen Yıldız, ankesör aranmaları konusundaki kriterlerin sıklıkla değiştirildiğini, artık her ankesörden aranan askerin olağan şüpheli sayılır olduğunu kaydetti.

 

TSK’da 5 bin kişilik yeni soruşturma yolda: Bomba isimler var

AKP, çöküş sürecinde hukuksuzlukları artırıyor: TSK ve yargıda yeni ihraç listeleri hazırlandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder