23 Eylül 2021 Perşembe

Turkey Tribunal’de Erdoğan rejiminin işkenceleri anlatıldı Saray’ı Lahey korkusu sardı

Ekrem Dumanlı ve Levent Kenez, Erdoğan rejimine işkenceyi devlet politikası haline getirmelerinden dolayı Lahey yolunun açıldığına işaret eden Lanotte’nin tespitlerini TR724’de değerlendirdi.

BOLD – Belçika eski Başbakan Yardımcısı ve İnsan Hakları Hukukçusu Prof. Dr. Lanotte, Turkey Tribunal’de Kırgızistan’dan kaçırılan Orhan İnandı’nın işkenceye uğrayan fotoğrafını gösterdi. Lanotte, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnandı’yı elçiliğimiz sayesinde yakaladık ve hepsini yakalayacağız demiştir. Daha önemlisi resimdeki insan elini tutuyor. Bir adli doktor, İnandı’nın işkence gördüğünü söyledi. Kolu kırılmış üç yerden” dedi.

Türkiye’de işkence ve insan kaçırma vakalarının sistematik ve yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Lanotte, işkencenin bir devlet politikası haline dönüştüğünü delilleriyle birlikte ortaya koydu. Erdoğan rejimine Lahey yolunun açıldığına işaret eden Lanotte, “Uluslararası yasal topluluk eğer tepki göstermezse bu son vaka olmayacaktır. İşkence ve insan kaçırma vakaları devam edecektir. Bir insan hakları ihlali varsa bu çözümlenmelidir” dedi.

Lahey korkusu saran yandaş gazete ve televizyonlar tüm dünyanın izlediği Turkey Tribunal’ine yönelik karalama çalışması başlattı. TR724 TV’de gazeteciler Levent Kenez ve Ekrem Dumanlı, Lanotte’nin tespitlerini masaya yatırdı.

Profesör Lanotte, Turkey Tribunal’de işkencenin fotoğrafını gösterdi

Turkey Tribunal’de Erdoğan rejiminin işkenceleri anlatıldı Saray’ı Lahey korkusu sardı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder