21 Eylül 2021 Salı

Dünkü Erdoğan’dan bugünkü Erdoğan uyarısı: Sakın ha! Destek vermeyin

AKP’nin kurulduğu yıl Erdoğan seçmene partisi için, “Adaletle yürüdüğü sürece destek verin” çağrısı yaptı. Bugün Erdoğan ve kurduğu rejim yurt içi ve dışında yargılanıyor.

BOLD – 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL’in ardından Türkiye’de hukuk Erdoğan rejimi eliyle askıya alındı. Erdoğan ve AKP’nin, arkasına aldığı kamuoyu desteğiyle Gülen Hareketi mensuplarına yönelik başlattığı cadı avı kısa sürede meyvesini verdi. Ülkede artan, baskı, işkence olayları, zorla alıkoyma vakaları artık gizlenemez hale geldi. Aradan geçen 5 yılda kötü muamele ve işkenceler hem yurt içinde hem de yurt dışında yargı konusu oldu. Afyon emniyetinde polislerin tecavüzüne uğrayan bir kadının şikayeti üzeri açılan davada 6 polis cezalandırıldı.

TURKEY TRİBUNAL NASIL BİR MAHKEME

Erdoğan ve rejim unsurları geçen yıl Belçika’da kurulan ve üyeleri arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) eski yargıçları ile insan hakları alanında uzman profesörlerin bulunduğu Turkey Tribunal (Türkiye Tribünali) adlı halk mahkemesinde yargılanıyor.

Mahkemede, gözaltında bulunduğu sırada işkence ve kötü muameleye maruz kalanlar yaşadıklarını anlatıyor. Turkey Tribunal, uluslararası toplumu Erdoğan rejiminin yaptığı insan hakları ihlalleri ile ilgili bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak kurulan için bir insan hakları ve sivil bir mahkeme. Yasal olarak bağlayıcı bir mahkeme değil, ancak bu sivil mahkemenin kararlarının yüksek ahlaki otoriteye sahip olacağı ve içtihat oluşturacağı öngörülüyor.

AKP’NİN İLK YILLARI VE ERDOĞAN

AKP’nin ilk yıllarındaki Erdoğan ile şimdiki Erdoğan’ın adalet anlayışı arasındaki farkı gözler önüne seren bir video sosyal medyada dolaşıma girdi. 2001 yılında katıldığı bir televizyon programında seçmenden destek isteyen Erdoğan, “Adaletle yürüdüğü sürece, halkın hizmetinde olduğu sürece bize destek verin. İstikametten saptığımız zaman sakın ha! Bize destek vermeyin. Biz halkımızı liderlerin kulları olarak görmüyoruz. Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutamayız. Bu alışkanlıkları bırakmamız lazım” dedi.

AKP Hükumeti’nin yargılandığı Turkey Tribunal nedir?

Dünkü Erdoğan’dan bugünkü Erdoğan uyarısı: Sakın ha! Destek vermeyin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder