22 Eylül 2021 Çarşamba

AP İnsan Hakları Komitesi Başkanı Arena: Tribunal Türkiye’nin insan hakları sicilini karara bağlayacak

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Başkanı Marie Arena, sosyal medya hesabından Turkey Tribunal’le ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Tribunal’e gözlemci olarak katıldığını belirten Arena, “Bu Halk Mahkemesi, Türkiye’nin insan hakları sicilini çeşitli yönleriyle gözden geçirmek ve karara bağlamak üzere kurulmuştur” dedi.

BOLD – Erdoğan Rejimi’nin insan hakları ihlallerini kamuoyuna duyurmak için İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Turkey Tribunal 3’ncü gününde işkence ve insan kaçırmalarla ilgili tanık dinlemeye devam edecek.

Turkey Tribunal’e gözlemci olarak katılan AP Milletvekili ve İnsan Hakları Komitesi Başkanı Marie Arena, sosyal medya hesabından Tribunal’i tanıtan bir paylaşım yaptı. Arena, “Cenevre’deki Turkey Tribunal’e Cuma gününe kadar gözlemci olarak katılıyorum. Bu Halk Mahkemesi, Türkiye’nin insan hakları sicilini çeşitli yönleriyle gözden geçirmek ve karara bağlamak üzere kurulmuştu” ifadelerini kullandı.

Arena, 2014’ten beri Avrupa Parlamentosu Üyesi olarak görev görev yapan Belçikalı bir politikacı. Arena, Avrupa Sosyalistler Partisi’nin bir parçası olan Sosyalist Parti’nin bir üyesi.

AKP Hükumeti’nin yargılandığı Turkey Tribunal nedir?

AP İnsan Hakları Komitesi Başkanı Arena: Tribunal Türkiye’nin insan hakları sicilini karara bağlayacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder