22 Eylül 2021 Çarşamba

Gülen Hareketinin dünyada eğitime olumlu katkısı ve insani yardımları BM’de anlatılıyor

GYV’nin, BM Genel Kurulu kapsamında düzenlediği 3 panelde Gülen Hareketinin insanı yardımlarla sivil topluma, dünya genelinde açtığı okullarla da eğitime olumlu katkısı tartışılıyor.

BOLD – Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV), 76. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında düzenlendiği panellere 15 ülkeden 28 önemli konuşmacı katılıyor.

GYV ve 36 Küresel Ortakları tarafından organize edilen ‘UNGA Konferansı’ İstanbul saati 17.00-23.00, New York saatiyle 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

GÜLEN HAREKETİNİN İNSANİ YARDIMLARI

Birinci panelde sivil toplumun, BM Kalkınma Hedeflerine Katkısı çeşitli örneklerle ele alınıyor. Embrace Relief’ten Dana Coppola, Gülen Hareketi gönüllülerinin insani yardım alanında dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği çalışmaları anlatıyor.

“İklim Değişikliği ve Ekolojik Tehditlerin” insan hayatına, dünyaya, çevreye, sosyal ve ekonomik kalkınmaya olumsuz etkilerini ikinci panelde ele alınıyor.

HAREKETİN EĞİTİME OLUMLU KATKISI

‘Kovid-19 Salgını sonrasında Kaliteli Eğitim ve Dijital Teknolojiler’ konusu ise 3. panelde tartışılıyor. Hizmet gönüllülerinin 160 ülkede açtığı okullarla eğitim standartlarının yükselmesine ve kız çocuklarının eğitimine, etik değerlerin güçlendirilmesine ve sosyal barışa katkıları ile BM Kalkınma Hedeflerine verdiği desteği, Uluslararası Nijerya Lale Kolejleri (Nigerian Tulip International Colleges) Genel Koordinatörü Feyzullah Bilgin anlatıyor.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mehmet Kılıç programla ilgili, “Son 6-7 yıldır maalesef Türkiye’de insanlık dışı zulümlere maruz kalan Hizmet gönüllülerinin, ağır baskılara rağmen insanlığa, barışa, birlikte yaşamaya ve BM Kalkınma Hedeflerine katkılarının paylaşılacağı bu önemli konferansa katılarak sesimize güç vermenizi istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Barbaros Şansal: Hakkımda 58 dava var, iktidar işkencelerle yıldırarak yol alıyor

Gülen Hareketinin dünyada eğitime olumlu katkısı ve insani yardımları BM’de anlatılıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder