23 Eylül 2021 Perşembe

Sedat Peker’in açıklaması yaklaştı, Soylu yeni vaatte bulundu: Milletimiz zenginleşecek

Kamuoyu Sedat Peker’in 1 Ekim’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yapacağı açıklamaya odaklanırken Soylu’dan ekonomiyle ilgili yeni bir vaat geldi. Soylu, “Milletimiz zenginleşiyor, daha da zenginleşecek” dedi. Soylu, Peker’in kendisi hakkında videolar yayınlaması sonrası “Temmuz’da Türkiye uçacak” demişti.

BOLD – Türkiye ekonomisinde temmuz ayından itibaren ABD, Almanya gibi gelişmiş ülkeleri “çatlatacak” gelişmelerin yaşanacağını vaat eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halkın zenginleştiğini öne sürdü.

ZENGİNLEŞİYORUZ DAHA DA ZENGİNLEŞECEĞİZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’nde konuşan Soylu, Türkiye’nin büyüdüğünü söyleyerek, “Devletimiz ve milletimiz zenginleşiyor, daha da zenginleşecek. Daha güçlü bir noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023, 2053 ve 2071’de gerek kendi coğrafyasında gerek dünyada parlayan yıldız Türkiye olarak hep birlikte yarınlara taşıyacağız” dedi. Soylu, emekten yana olduklarını savunarak, İl Özel İdaresi çalışanlarına yüzde 26 zam yaptıklarını vurguladı.

“EKONOMİ ÖYLE BİR SIÇRAYACAK Kİ…”

Haziran ayında Afyonkarahisar’da yaptığı bir konuşmada Soylu, Türkiye’nin güçlenmesini, ayakta durmasını istemeyenler bulunduğunu ileri sürerek, Türkiye’nin büyümesini istemeyenlere fırsat vermemek için savunma sanayisinde yerliliğin yüzde 80’e kadar geldiğini öne sürdü. Türkiye’nin bugün ayakta kalabilmesinin en önemli sebeplerinden birinin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi olduğunu savunan Soylu, temmuz ayından itibaren Türkiye ekonomisinin atağa kalkacağını belirterek, “Öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak” dedi.

HALK GİDEREK FAKİRLEŞİYOR

Soylu’nun milletin zenginleştiğini öne sürse de veriler aksini ortaya koyuyor. 2013 yılında kişi başına düşen milli gelir 12 bin 480 dolar seviyesinde iken bu rakam 8 bin 599 dolara geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre de Türkiye’de aylık 1.166 Türk Lirası bile bulamayan 17 milyon 921 bin yoksul bulunuyor. Bu kişilerin sayısı 2017 yılında 15 milyon 864 bin kişiydi. Tüketici Hakları Derneği, Türk-İş birçok kurumun yaptığı yoksulluk ve açlık araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin yoksul sayılmaması için 10 bin, aç sayılmaması için de 3 bin liradan fazla gelirinin olması gerekiyor.

Porsiyonları küçültmek yine vatandaşa kaldı: Erdoğan’ın kitabına ABD’de pahalı tanıtım

 

Sedat Peker’in açıklaması yaklaştı, Soylu yeni vaatte bulundu: Milletimiz zenginleşecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder