23 Eylül 2021 Perşembe

Cübbeli, Erdoğan’ın proje okullarını hedef aldı: Çocuklarınızı imam hatibe göndermeyin

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, AKP iktidarının öncelikleri arasında yer alan ve hızla yaygınlaştırılan İmam Hatip liselerini hedef aldı. Cübbeli Ahmet, “Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin” dedi. 

BOLD – Cübbeli olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir eğitim kurumu olmanın çok ötesinde, Türkiye’ye istikamet çizen, ufku aydınlatan, aziz milletin değerlerine canı pahasına sahip çıkan gençlerin yetiştiği kutlu çatılar” olarak tanımladığı imam hatip okullarını eleştirdi. Ünlü, “Çocuklarınızı imam hatipe göndermeyin” dedi.

DENEDİM, GÖRDÜM, ÇOCUKLARINIZI İMAM HATİPLERE GÖNDERMEYİN

Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ahmet Hakan’ın canlı yayınlanan programında “Çocuklarınızı imam hatip lisesine ve ilahiyata göndereceğinize düz okullara gönderin” dedi. Bu şekilde çocukların “Daha az hasarla çıkacaklarını” öne süren Cübbeli Ahmet, “Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm, denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya, sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kuran değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca…” dedi.

 

“İMAM HATİPLER BİR EĞİTİM KURUMU OLMANIN ÇOK ÖTESİNDE”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı bir konuşmada imam hatip okullarını, “bir eğitim kurumu olmanın çok ötesinde, Türkiye’ye istikamet çizen, ufku aydınlatan, aziz milletin değerlerine canı pahasına sahip çıkan gençlerin yetiştiği kutlu çatılar” olarak tanımlayarak, “Milletimiz, kuruluşundan itibaren eline geçen her fırsatta bu okullara destek olmuş, imam hatipleri adeta küllerinden yeniden inşa etmiştir. Darbeciler tarafından kapısına kilit vurulmak istenen imam hatipler, bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumları haline dönüşmüştür. Bütün aşağılamalara, bütün hakaretlere, baskılara, yasaklara rağmen hamdolsun imam hatip okulları dimdik ayaktadır” demişti.

BİLAL ERDOĞAN: İMAM HATİPLER DÜNYA İÇİN MODEL HALİNE GELDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da, İmam Hatiplerin bulunduğu bir toplantıda, İmam Hatip okullarının dünya için model haline geldiğini savunarak, “Bütün İslam alemi için değil bütün dünya için model okullardır. Bizler İmam Hatipliler olarak bunun farkında değiliz ki Türkiye’nin geri kalanı bunun farkında olsun. İmam Hatiplerin gerçek anlamda ne olduğunu biz çok iyi bilelim ki çevremize de doğru anlatabilelim” demişti.

İMAM HATİPLERE TALEP AZALDI

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre liselerde 2018-2019’da derslik başına öğrenci sayısı 22,5 iken öğrenci sayısında da meydana gelen artış nedeniyle bu sayı 30,1’e yükseldi. İmam hatip liselerinde ise 2018-2019’da derslik başına öğrenci sayısı 14,4’ten artan derslik sayısı ve azalan öğrenci nedeniyle imam hatip lisesinde bu sayı 13,8’e geriledi. Son 5 yılda imam hatip sayısı 1149’dan 1651’e çıkarken öğrenci saylısı ise 677 binden 610 bine geriledi. Özel okullarda da benzer bir tablo ortaya çıktı. Buralarda da derslik başına öğrenci sayısı 11,3’ten 10,8’e düştü.

 

Rıza Zarrab’ın ABD’ye gidişinin gerçek hikayesi

Cübbeli, Erdoğan’ın proje okullarını hedef aldı: Çocuklarınızı imam hatibe göndermeyin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder