20 Ekim 2021 Çarşamba

39 kadına gözaltı: Aralarında ev hanımı, öğretmen, ebe ve Kur’an öğreticisi var

Gülen Hareketi üyesi oldukları iddiasıyla İzmir merkezli 5 ilde kadınlara yönelik operasyon başlatıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 39 kadınla ilgili suçlama ise HTS kayıtları oldu. Kadınların büyük kısmının ise ev hanımı olması dikkat çekti.

BOLD – AKP Türkeyesi’nde ankesör ve kontörlü telefonlardan aranma ile ilgili gözaltılar bugün yerini HTS kayıtlarına bıraktı. İzmir merkezli 5 ilde 39 kadın hakkında HTS kayıtlarına göre Gülen Hareketi ile irtibatları olduğu iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

EV KADINLARINA TERÖR SORUŞTURMASI

Gülen Hareketi’ne yönelik operasyonlar devam ediyor. İzmir merkezli İstanbul, Bursa, Zonguldak ve Manisa’da eş zamanlı Gülen hareketi mensubu olduğu iddiasıyla kadınlara yönelik operasyon başlatıldı. Gözaltı kararı verilen kadınların HTS incelemesinden Gülen Hareketi ile irtibatlı oldukları iddia edildi. 39 kadından 1’inin öğretmen, 3’ünün ebe ve 1’inin de Kur’an kursu öğreticisi, diğerlerinin de ev hanımı olduğu öğrenildi.

17 BİN KADIN CEZAEVLERİNDE

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun açıkladığı Türkiye Kadın Hakları İhlalleri Raporu’na göre 17 bin kadın hapiste, 800’ü 3 yaş altı bebek olmak üzere 3 bin çocuk ise annesiyle birlikte cezaevinde bulunuyor.

 

AB’den Dışişlerini kızdıran Türkiye raporu: Yargı bağımsız değil, demokratik gerileme sürüyor

39 kadına gözaltı: Aralarında ev hanımı, öğretmen, ebe ve Kur’an öğreticisi var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder