21 Ekim 2021 Perşembe

TÜGVA heyetine ‘kıl’ olan vali yardımcısına ne oldu?

TÜGVA’nın ifşa olan kadrolaşma belgelerinden yeni skandal gün yüzüne çıkıyor. TÜGVA’lı heyetin, Bitlis’te yer tahsisi için görüştükleri bir vali yardımcısının tavırlarını beğenmedikleri için açığa aldırdıkları ortaya çıktı.

BOLD – Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA ile ilgili ortaya dökülen belgelerden her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Yeni belgelerde, medyatik isimlerin de TÜGVA’dan nemalandığı ortaya çıktı.

Televizyon programlarının vazgeçilmez isimlerinden Selman Öğüt’ün, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından maaşa bağlandığı ortaya çıktı. TÜGVA Bölge Uzmanı Bütçe Tablosu’na göre Öğüt’ün, aylık 5 bin TL maaş aldığı görüldü. Belgeye göre TÜGVA, Öğüt’e 12 aylık koordinatörlük kapsamında 60 bin TL ödemede bulundu.

selman öğüt

Belgelerden gün yüzüne çıkan önemli bir detay ise TÜGVA ile zıtlaşan vali yardımcısının akıbeti oldu.

2016-2017 yıllarına ait yer tahsislerindeki usulsüzlükler, para aktarma ve fişleme gibi birçok skandalın ortaya çıktığı belgelerde, bir vali yardımcısı ile ilgili yazılan rapor dikkat çekti.

YER TAHSİSİ İÇİN VALİ İLE GÖRÜŞME

Vakfa yer tahsis edilmesi için Bitlis Valisi Ahmet Çınar ile görüşen TÜGVA heyetine, Bitlis Merkez , Tatvan ve Güroymak ilçelerinin kesişim noktasında olan Bölge Trafik Denetleme noktasındaki bir arazinin vakfa tahsis edilebileceğini ifade edildi.

İşlemlerin yapılabilmesi için heyet, dönemin vali yardımcısı ve Ahmet Davutoğlu döneminde AKP’den milletvekili aday adayı da olan Salih Altun’a yönlendirildi.

İfşa olan ‘Bitlis Çözüm Raporu’ başlıklı belgede, vakıf yetkililerinin Altun ile yaptıkları görüşmelerin ayrıntıları yer alıyor.

Belgede, Altun’un sarf ettiği sözlerden yetkililerin rahatsız olduğu, “Kendilerini ilk ziyaretimizde dar vakitte görüşmemizden dolayı detaylı bir görüşme yapamadık fakat bu görüşmede Salih beyin söylediği bazı şeyler bizde rahatsızlık uyandırdı” ifadeleri ile aktarılıyor.

VALİ YARDIMCISINI ŞİKAYET ETTİLER

Görüşmenin ayrıntılarına yer verilen belgede, vali yardımcısı Altun’un TÜGVA yöneticilerine ilişkin “iktidara sırtını dayamış, zengin kibirli kişiler” ifadelerini kullandığı ve bu kişilerin amacının gerçekte İslam’a hizmet olmadığını söylediği de belirtiliyor.

DEVREYE BAŞKAN GİRDİ

Altun’un bu sözlerine yeterli sertlik cevap veremediklerini söyleyen TÜGVA heyeti, konuyu Ahlat Belediye Başkanı’na taşıdı.
Başkan, Altun’dan vakfa yardımcı olmasını isteyince yeni bir görüşme ayarlandı. Bu yeni görüşme sonucunda istenilen arazi TÜGVA’ya tahsis edildi.

VAKFIMIZA KIL

Arazi alınmasına rağmen belgenin sonunda Altun ile ilgili “Bizlere hatırlı dostlarının hürmetine yardımcı olacağını fakat vakfımıza “kıl” olduğunu açık açık söyledi. Devletimiz elbette bizlerin her talebine olumlu cevap vermek zorunda değildir. Fakat Salih Bey’in yanında misafirleri varken tavrı tutumu bizleri rencide etmiş , vakfımıza ve şahsımıza gösterdiği tutumu sizlerin takdirine bırakıyorum” ifadeleri kullanıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI

Bitlis Vali Yardımcılığı görevini yürüten Altun, 15 Temmuz’dan 3 gün sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Altun için Anayasal düzeni yıkmaya yönelik eylemler içerisinde bulunabileceği belirtildi. TÜGVA’lıların şikayetiyle işini kaybeden Altun, görevine 2017 yılında iade edildi.

AKP’nin en önemli icraatı duble yollar değil: Yüksek kapasiteli cezaevleri

TÜGVA heyetine ‘kıl’ olan vali yardımcısına ne oldu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder