18 Ekim 2021 Pazartesi

Erdoğan’ın haşhaşileri: TÜGVA yöneticisinin kanında 3 ayrı uyuşturucu

Erdoğanların kurup kontrol ettiği TÜGVA’nın ifşa olan skandal belgeleri arasından Yozgat il yöneticisine yapılan uyuşturucu operasyonunun polis tutanakları da çıktı.

BOLD – Devlette kadrolaşma iddialarının göbeğindeki, Erdoğanların kurduğu, AKP gençlik yapılanması olarak da bilinen  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkında bir skandal daha ortaya çıktı.

Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın Yozgat’taki yöneticilerine narkotik polisi tarafından 2018 yılında operasyon düzenlendi.

Polisin durdurduğu araçtan inen TÜGVA il yöneticisi Muhammed Recai Büyüksoy’un, hassas terazi ve yüklü miktarda uyuşturucu ile yakalandığı öğrenildi.

POLİSTEN KAÇIYOR

Gazeteci Metin Cihan’ın paylaştığı polis tutanaklarına göre, Büyüksoy’un kullandığı 66 AS 566 plakalı aracın şehre büyük miktarda uyuşturucu sokacağı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, mahkeme kararıyla aracı uygulama noktasında durduruyor. Saat 22.30 sıralarında uygulama noktasına gelen Büyüksoy yönetimindeki otomobil, tam durmak üzereyken aniden hızlanarak kaçmaya başlıyor. Bunun üzerine polis ekipler aracı takibe alıyor.

BAZI MADDELERİ CAMDAN ATIYOR

Bu arada söz konusu araca defalarca durması yönünde sesli ikazda bulunuluyor. Ancak Büyüksoy durmuyor. Araç Topçu köyün giriş yaptıktan sonra otomobilin camlarından bazı maddelerin atıldığı tespit ediliyor. Bu arada bir kazaya sebep olan Büyüksoy kaçmayı sürdürüyor. Bir süre sonra aracın önü ekip otosu tarafından kesilerek durduruluyor. Aracın sürücü koltuğundan M. Recai Büyüksoy iniyor ve kaçmaya başlıyor. Polis memurunun ‘Dur’ diyerek havaya iki el ateş etmesi üzerine Büyüksoy yere yatıyor.

KANINDA ÇEŞİT ÇEŞİT UYUŞTURUCU ÇIKTI

Yapılan incelemede aracın camından atılan şeffaf poşetlerin içerisinde farklı uyuşturucu maddeler olduğu anlaşılıyor. Ayrıca araçtan atılanlar arasında ‘hassas’ terazi de bulunuyor. Şüpheli Büyüksoy’un alınan idrar sonucunda üç farklı uyuşturucu maddeye rastlanıyor.

SUÇ MERKEZİ GİBİ

TÜGVA’nın daha önce de Kahramanmaraş il yöneticilerinin suça bulaştığı ortaya çıktı. Kahramanmaraş’ta İl Göç Uzmanı olarak görev yapan TÜGVA yöneticisi İsmail Bozdağ’ın, yolsuzluk operasyonu sonrası açığa alınmasının ardından vakıf yöneticilerinin skandal whatsapp yazışmaları ortaya çıktı.

Etkinliklerde Bilal Erdoğan’ın ardından konuşma yapacak kadar vakıfta etkin bir isim olan TÜGVA’nın Çalışan Gençlik Koordinatörü Soner Çokyiğit hakkında da dolandırıcılıktan dava açıldığı biliniyor.

Suriyelilere gelen yardımları satan TÜGVA’lıların whatsapp yazışmaları: Operasyon var vakfa zeval gelmesin

Erdoğan’ın haşhaşileri: TÜGVA yöneticisinin kanında 3 ayrı uyuşturucu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder