22 Ekim 2021 Cuma

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 4 yıldır kayıp olan Reza Zarrab’ı buldu

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 2017’deki Halkbank davası sonrasında kayıplara karışan Reza Zarrab’ı Miami’de buldu. Aaron Goldsmith adını alan Zarrab’ın bir at çiftliği kurduğu öğrenildi.

BOLD – Gazeteci Adem Yavuz Arslan, New York’ta Halkbank davasının tanığı Reza Zarrab’ı buldu. Arslan, Zarrab’ın yeni adını ve fotoğrafını ve yeni işini Tr724’ün sayfasında yayınladı.

ABD’DE DE SARRAF SOYADINI ALDI

Son olarak 8 Aralık 2017’deki Halkbank davası sonrasında kendisinden bir daha haber alınamayan Zarrab’ın ABD’nin popüler mekanlarından Florida eyaletinin Miami şehri yakınlarındaki Davie bölgesine yerleştiği ortaya çıktı. Aaron Goldsmith (Kuyumcu – Sarraf) adını alan ve pahalı atlara hizmet veren bir at çiftliği kuran Zarrab yeni kız arkadaşıyla birlikte milyon dolarlık bir malikanede yaşıyor.

ERDOĞAN, ZARRAB SORUŞTURMASI BAHANE EDEREK SOYKIRIMA GİRİŞTİ

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 17 Aralık 2013 sabahı yapılan ve aralarında bakan çocuklarının, üst düzey bürokratların ve işadamlarının olduğu yolsuzluk operasyonunda Zarrap’ın gözaltına alındığını belirterek, “Bu gözaltılardan sonra Türkiye yepyeni bir döneme girdi. Dönemin başbakanı Erdoğan suçüstü yakalanınca “bu hükumete darbedir” deyip yargıya ve polise darbe yaptı. Polis ve savcılar tutuklandı, suçüstü yapılan rüşvetçiler kahraman edasıyla, arkalarına Türk bayrağı yerleştirilerek ekranlara çıkartıldı. Erdoğan bu soruşturmayı bahane ederek Türkiye tarihinin gördüğü en büyük soykırım pratiklerinden birine imza attı” dedi.

ZARRAB YAPTIKLARINI MAHKEMEDE TEK TEK ANLATTI

Zarrab’ın hapisten çıkarıldıktan sonra kara para aklama, dolandırıcılık ve sahtecilik işlerine geri döndüğünü belirten Arslan, “Erdoğan ve ailesi için herşey iyi giderken 2016 Mart’ında ABD’ye giden Zarrab tutuklandı. Savcıyla anlaşan Zarrab itirafçı oldu ve elindeki bilgileri belgeleri mahkemeyle paylaştı. 2017 Aralık ayında başlayan ve dönemin Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davanın yıldız tanığı olan Zarrab 7 gün boyunca günde 8 saat ifade verdi. Zarrab hayali ihracatları, sahte altın ticaretini, kara para aklamaları, rüşvetleri tek tek anlattı” dedi.

TÜRKİYE İKİ KEZ ABD’YE NOTA VERDİ

Erdoğan’ın Zarrab’ın ABD’ye kaçması sonrası bütün mesaisini Zarrab’a ayardığını belirten Arslan, “Onu kurtarmak için milyon dolarlık lobi anlaşmaları imzaladı. Eski New York belediye başkanı Rudy Giuliani ve Trump’ın yakın dostlarını avukat olarak tuttu. Adeta AKP Washington İl Başkanı gibi çalışan dönemin büyükelçisi Serdar Kılıç bütün mesaisini Zarrab’a harcadı. Erdoğan bugünün başkanı, o dönemin başkan yardımcısı Joe Biden ile görüşmesinde bile bu konuyu açtı. Hatta yetmedi, eşi Emine Erdoğan, 2016 Eylül’ün de New York’ta yapılan bir zirvede Jill Biden’dan Zarrab’ı istedi. Erdoğan Zarrab’ı kurtarmak için Trump yönetimine yanaştı, ona karşı 20 küsür yıldır Türkiye’de yaşayan Rahip Brunson’u rehin aldı. Hatta Türkiye tarihinde bir ilk oldu ve Türkiye Zarrab için ABD’ye iki kez üst üste nota verdi” dedi.

İTİRAFÇI OLUNCA HAİN İLAN EDİLDİ

Zarrab’ın itirafçı olduğuu belirten Arslan, “Zarrab en son 8 Aralık 2017 de son kez kürsüye çıktı, ifadesini verdi ve mahkeme salonundan yürüyüp gitti. Tanık koruma programına alındığı, başka ülkeye taşındığı vs senaryolar ortaya atıldı ancak 4 yıldır kendisini ne gören ne konuşan olmuştu. Bu esnada Zarrab ve akrabaları Türkiye tarafından ‘casus ilan edilmiş’ mal varlıklarına el konmuştu. Hatta milyonluk yarış atları da ortada kalmıştı.”

UBER YAPAN OKURUM ZARRAB’I GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Uber yapan bir okurunun kendisine lüks bir mekandan aldığı yolcuyu Zarrab’a çok benzettiğini söylediğini belirten Arslan, “Kolları sıvayıp edindiğim adres bilgileri üzerinden Zarrab’ın peşine düştüm. İki hafta süren çalışmalarım sonunda Zarrab’ın herşeyini çözdüm. Kurduğu yeni şirket, yeni adı, malikaneye benzeyen yeni evi… Kısacası Zarrab’ın yeni hayatı artık tüm detaylarıyla elimdeydi. Bu aşamada yapılacak şey Miami’ye gidip Zarrab’ın kapısını çalmaktı. Bende öyle yaptım” dedi.

BEYAZ AMERİKALILARIN TERCİH ETTİĞİ YERDE YAŞIYOR

Zarrab’ın Miami’de zengin beyaz Amerikalıların tercih ettiği Davie bölgesine yerleştiğini söyleyen Arslan, “Oturduğu evin kira sözleşmesini buldum. Ev kaç odalı, ne zaman yapıldı, havuzu ne kadar büyüklükte , kaç para ediyor hepsi zaten açık kaynaklarda mevcut. 5 odası 4 banyosu olan evin bahçesinde büyükçe bir de havuz var. Emlak kayıtlarına göre en son 1,5 milyon dolara satılmış” dedi. Arslan, Zarrap’ın milyon dolarlık yarış atlarına hizmet eden, 20 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir hara da kurduğunu kaydetti.

ZARRAB’I HARA’DA BULDUM

İşçilerine sorup Zarrab’ı bulduğunu söyleyen Arslan, “İngilizce olarak selamlaştıktan sonra kendisine gazeteci olduğumu ve kendisiyle görüşmek için Washington DC’den geldiğimi söyledim. Şaşırmıştı. Ne diyeceğini bilemedi. Diyalogda da gördüğünüz gibi Türkçe konuşmak istemedi. Ben Türkçe biliyorsun nasıl olsa desem de ‘İngilizce konuş’ diye cevap verdi. Ben röportaj yapmak istediğimi söyleyince “özel mülktesiniz, suç işliyorsunuz arazimden çıkın” diye cevap verdi. Talihsizliğim şu ki yalnızdım. Yani yanımda şoför ve kameraman olmadığı için hem arabayı sürüp hem Zarrab’la diyalog içine girip hem de bizi görüntüleyemedim. ” dedi. Arslan, otele dönünce Zarrab7ı telefonla aradığını ancak konuşmadığını kaydetti.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATTI

Zarrab’ın hızla Facebook sayfalarını temizlediğini belirten Arslan, “Ben görüşmeye gitmeden önce var olan sosyal medya hesapları bir anda buhar oldu. Neyse ki ben Zarrab’ın ve işyerinin tüm detaylarını, ortağına ait bilgileri hatta kız arkadaşının fotoğraflarını da almıştım. Zarrab’ın gitme ihtimali olan yerleri takip edip kamuya açık bir alanda yakalamaya çalıştım ama Zarrab yani Aaron Goldsmith bir daha ortaya çıkmadı” dedi.

 

 

Erdoğan’ın Selatin dediği Çamlıca Camisi’nde yolsuzluk iddiası: 3 katı fiyata yapıldı

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 4 yıldır kayıp olan Reza Zarrab’ı buldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder