22 Ekim 2021 Cuma

Ali Erbaş, Dışişleri Bakanı gibi görüşüyor: Hedef Erdoğan’ın halifeliği mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atadığı ve protokolde üst sıralara kadar getirdiği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, diğer İslam ülkeleriyle ilişkileri artırdı. Yabancı heyetlerle görüşen Erbaş’ın Dışişleri Bakanı gibi davranması, SADAT’ın ‘İslam Birliği Başkanlığı’ projesini akıllara getirdi.

BOLD – Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, diğer İslam ülkeleriyle ilişkileri artırdı. Bu ay başında Balkan ülkelerinin temsilcileriyle bir araya gelen Erbaş, geçen hafta da Ankara’ya gelen Taliban heyeti ile görüştü. Erbaş şimdi de Kırgızistan’da bir dizi temaslarda bulunuyor.

“TÜRKİYE İSLAM DÜNYASININ LİDERİ”

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi’nde konferans veren Erbaş, Kırgızistan Din İşleri Devlet Komisyonu Başkanı Toygonbay ile görüştü. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İslam dinine ve Müslümanlığa olan bağlılığını takdir ettiklerini belirten Abdıkarov, Türkiye’nin İslam dünyasında lider konumda olduğunu söyledi. İslam dünyasında aşırı uçların varlığına işaret eden Başkan Erbaş, “Onların bir şekilde İslam’ın mutedil din anlayışına çekilmesi gerekiyor” dedi. Erbaş, bölgedeki din adamlarıyla bir araya gelecek.

ERBAŞ TALİBAN HEYETİYLE DE GÖRÜŞTÜ

Erbaş, geçen hafta resmi temaslar için Ankara’ya gelen Taliban heyeti ile de görüşmüştü. Erbaş, Ankara’da temaslarını sürdüren Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Mawlawi Amir Khan Mutaqi başkanlığındaki heyeti makamında ağırladı.

BALKAN ÜLKELERİNİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLARINI TOPLADI

Erbaş bu ay başında Edirne’de Balkan ülkelerinin diyanet işleri başkanlarını topladı. Erbaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya 10 Balkan ülkesinin Dini İdare Başkanları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ın yanı sıra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ile Başkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı. Erbaş yaptığı konuşmada, ülke olarak yurt içinde ve yurt dışında yapılan yardımları dini bir vecibe olarak gördüklerini kaydetti.

SADAT’IN İSLAM BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI PROJESİ

Suikast eğitimi veren, kurucusu eski Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin olduğu SADAT’ın düzenlediği İslam Birliği Kongresi’nde başında cumhurbaşkanı bulunan İslam’a dayalı konfederasyon kurulması kararlaştırılmıştı. İslam dünyasının “süper güç” olarak tarih sahnesine yeniden çıkabilmesi için Asya-Afrika (Asrika; 28’i Asya, 27’si Afrika, 4’ü Avrupa, 2’si Güney Amerika ülkesi) coğrafyasında 9 bölgesel federasyondan oluşan bir İslam birliği konfederasyonu oluşturulması önerilen bildirgede İslam ülkeleri konfederasyonunun başında konfederal cumhuriyet başkanı bulunacak. Onun altında konfederal cumhuriyet başkan yardımcıları görev yapacak.

Her şeyimiz TÜGVA’nın elinde! 80 milyonun fişlendiği yazılım

Ali Erbaş, Dışişleri Bakanı gibi görüşüyor: Hedef Erdoğan’ın halifeliği mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder