18 Ekim 2021 Pazartesi

Hükumet kontrolündeki AA: Doğalgazı yakmayan komşunuza dava açın

Halkın geçmediği köprülerin parasını ödediği Türkiye’de kış öncesi hükumet kontrolündeki Anadolu Ajansı’ndan “doğalgaz kullanın” uyarısı geldi. Ajans, doğalgaz yakmayanlara komşularının dava açabileceği uyarısında bulundu.

BOLD – Doğalgaza her ay zam gelmeye devam ediyor. Kabaran faturalar ise halkın belini büküyor. Bu yılın ilk 5 ayında 674 bin abonenin doğalgazı faturalarını ödeyemedikleri için kesilirken, devletin ajansından doğalgazı kullanmayanlara uyarı niteliğinde bir haber yapıldı.

ANADOLU AJANSI HABERLEŞTİRDİ

Anadolu Ajansı’nın (AA) yaptığı haberde apartman sakinlerinin kombisini yakmayan komşularına dava açma hakkı bulunduğunu haberleştirdi. AA’ya konuşan TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, her şehirde il hıfzıssıhha kurullarının halk sağlığının korunması amacıyla dış ortam sıcaklığı belli bir derecenin altına düşünce ısıtma sistemlerinin çalıştırılması kararını aldığını hatırlattı. Akipek, belirlenen ortam sıcaklığının ise 15 derece olduğunu vurguladı.

KOMBİSİNİ YAKAN MAHKEMEYE BAŞVURABİLİR

Bir kat malikinin kaloriferi yakmayarak yan, alt ve üst komşusu sayesinde ısınmasının doğruluk ve dürüstlük kurallarına aykırı olduğunu ifade eden Akipek, “Bu durumda kaloriferi yakmayan kişi, komşusunun daha fazla yakmasına sebebiyet veriyor. Bu kişi, Kat Mülkiyeti Kanunu açısından komşuluk ilişkileri bakımından komşularına zarar veriyor duruma düşüyor. Yine kanunun 33’üncü maddesi gereği kaloriferi yakan komşu, ana taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebiliyor. Hakim, talep halinde, komşu maddi zarara uğramışsa bu maddi zararın tazminine karar verebilir” dedi.

Erdoğan’ın satılmayan kitabını AKP teşkilatları bedava dağıtıyor

Hükumet kontrolündeki AA: Doğalgazı yakmayan komşunuza dava açın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder