22 Ekim 2021 Cuma

Eski Dışişleri Bakanlığı çalışanı 29 isme gözaltı

Ankara merkezli 15 ilde 29 eski Dışişleri Bakanlığı personeli hakkında gözaltı kararı verildi. Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yeniden operasyon yapılması, 2019’da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işkenceyi akıllara getirdi. 

BOLD – Gülen Hareketi’ne mensup oldukları iddiasıyla ankesörlü veya kontörlü telefonla arandıkları iddiasıyla eski polis, asker, öğretmen gibi çeşitli meslek gruplarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Bu gün de Ankara merkezli 15 ilde 29 eski Dışişleri Bakanlığı çalışanların yönelik gözaltı kararı verildi.

29 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Gülen Hareketi’nin Dışişleri teşkilatı bünyesinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla eski meslek memuru, konsolos ve ihtisas memuru 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararı sonrası Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 15 ilde 29 kişiye operasyon yapıldı. Gözaltı kararı verilen kişilerin daha önce Gülen Hareketi’ne üye olmak iddiasıyla meslekten çıkarıldıkları öğrenildi.

DAHA ÖNCE ANKARA EMNİYET’TE İŞKENCE YAPILMIŞTI

Ankara’da 2019 yılı Mayıs ayında gözaltına alınan 249 eski Dışişleri Bakanlığı çalışanın, “etkin pişmanlıktan yararlanma dilekçesi imzalayarak itirafçı olmaları için” Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sistematik işkenceye maruz kaldıkları ortaya çıkmıştı. BBC Türkçe’ye konuşan 3 farklı avukatın söylediklerine göre, gözaltında tutulan en az 6 kişi makata cop sokma eylemine ya da tehdidine en az 20 kişi ise koğuştan ayrı bir odada işkenceye maruz kaldı. Avukatlar müvekkillerinin korkusu nedeniyle isim açıklamadı.

İŞKENCEYLE İTİRAFÇI YAPILMAYA ÇALIŞILMIŞLARDI

Müvekkilini bir defa gören bir avukat, “Bir kısmına cop sokulmuş, bir kısmına da copun ucu yağlanıp anüs bölgesinde gezdirilerek tehdit yinelenmiş. Bu işkencelerden sonra bir kişi etkin pişmanlıktan yararlanacağını, ne isterlerse imzalayacağını istediğini söylemiş. Etkin pişmanlıktan yararlanmayan kişilere ise, ‘Size Cuma’ya kadar süre, konuşmazsınız her türlü şeyi yapacağız’ demişler.” ifadesini kullanmıştı.

 

Her şeyimiz TÜGVA’nın elinde! 80 milyonun fişlendiği yazılım

Eski Dışişleri Bakanlığı çalışanı 29 isme gözaltı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder