22 Ekim 2021 Cuma

Erdoğan’ın Selatin dediği Çamlıca Camisi’nde yolsuzluk iddiası: 3 katı fiyata yapıldı

Tayyip Erdoğan’ın ‘Selatin Cami’ olarak nitelendirdiği Çamlıca Camisi’yle ilgili önemli bir yolsuzluk iddiası gündeme geldi. Resmi kayıtlara göre 66,5 milyon dolara mal olan Çamlıca Camii için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından 290 milyon dolar çıktı. İddiayı dillendiren Abdullah Güzeldülger, sözkonusu rakama 3 camii daha  yapılabileceğini söyledi. AKP’nin müteahhitleri Cengiz-Limak-Kolin-Makyol ve Kalyon’un cami için yaptığı bağışların miktarı ise bilinmiyor.

BOLD ANALİZ – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bir basın toplantısı sırasında “Hangi akıllının aklına Çamlıca Tepesi’ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya? Bir kere doldursunlar ellerini öperim” dediği cami yine gündeme oturdu. AKP Hükumeti Çamlıca Camii için bağışlanan paraların nereye harcandığını açıklamıyor.

TOPLANAN PARAYLA 3 TANE ÇAMLICA CAMİİ YAPILIR

Eski Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Finansman ve Tahsilat Daire Başkanı Abdullah Güzeldülger, TV5’te katıldığı bir programda, “Benim bildiğim kulaklarımla işadamlarının ağızlarından duyduğum Çamlıca Camii için toplanan paraları üst üste koyunca herhalde 3 tane Çamlıca Camii yapılır.” dedi. Gelecek Partili Güzeldülger, kayyım atanan Boydak Holding’te yapılan yolsuzlukları da açıklamıştı.

Çamlıca Camii 2019’da ibadete açıldı.

MÜFETTİŞ RAPORU CAMİDEKİ YOLSUZLUĞU BELGELEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu müfettişleri Çamlıca Camisi için İBB’nin bugüne kadar harcadığı tutarı inceledi. Caminin inşaat maliyeti ise 66.5 milyon dolar olarak hesaplandı. Müfettiş raporuna göre İBB cami için aydınlatmadan temizliğe, güvenlikten bakım ve onarıma kadar ise toplam 290 milyon 601 bin 510 dolar harcadı. Bugünkü kurla hesaplandığında 2,7 milyar lirayı aşan harcama yapıldı.

CAMİİ DERNEĞİ BAŞKANI ERGİN KÜLÜNK AKP MKYK ÜYESİNİN ABİSİ

AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ün abisi Ergin Külünk, Çamlıca Cami ve Eğitim-Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşama Derneği Başkanlığını yürütüyor. Külünk, o dönem Hürriyet gazetesinde köşe yazarı Vahap Munyar’a caminin maliyetiyle ilgili şu itirafta bulunmuştu: “100 milyon doları buluyor. Normalin 3’te biri maliyetle tamamlanmış olacak.”

Nejdet Külünk, Tayyip Erdoğan, Ergin Külünk ve Metin Külünk.

“MİLYON LİRALIK BAĞIŞTA BULANANLAR VAR”

Camiye harcanan paranın kaynağını hayırseverlerin bağışları olarak açıklayan Külünk, “En büyük bağış dilimi ne kadardı?” “Harçlığından ayırdığı 10 lirayı veren çocuklarımız da var, milyon liralık bağışta bulunanlar da.” bilgisi vermişti.

İŞADAMLARI DA BAĞIŞ YAPMIŞTI

İşadamlarından bağış toplandı. Sadece Ali Ağaoğlu’nun 10 milyon dolar bağışladığı belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beşli Çete olarak tanımladığı Cengiz-Limak-Kolin-Makyol ve Kalyon inşaatın sahiplerinin Çamlıca Camii’ne yaptıkları bağışlar da gizleniyor. Devletten 204 milyar dolarlık otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi ihaleleri alan beş müteahhidin Çamlıca Camii için verdiği paraların kaydı bulunmuyor.

ERDOĞAN SELATİN CAMİSİ SINIFINA SOKTU

Üsküdar’da 29 Mart 2013 tarihinde yapımına başlanan Çamlıca Camii Mart 2019’da hizmete açıldı. 63 bin kişi kapasiteli caminin 6 minaresi bulunuyor. 57 bin 500 metrekarelik alana sahip olan cami külliyesinde müze, sanat galerisi, kütüphane, bin kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi ve 3 bin 500 araçlık otoparkı bulunuyor. Erdoğan, Çamlıca Camiini Osmanlı padişahlarının yaptırdığı camilere verilen ve fetih camisi olarak bilinen Selatin Cami sınıfına koydu.

Beklenen oldu Türkiye resmen gri listede: AKP 80 yıllık itibar ve güvenilirliği tüketti

Erdoğan’ın Selatin dediği Çamlıca Camisi’nde yolsuzluk iddiası: 3 katı fiyata yapıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder