21 Ekim 2021 Perşembe

Yanlış hesap New York’tan döndü: Dolar yükselmiyor öyle olsa…

Çoğu siyasetçi ve gazetecinin de düştüğü söylem hatasına dikkat çeken New York Üniversitesi profesörlerinden Selçuk Şirin, dolatın yükselmediğini TL’nin dibe vurduğunu hatırlattı

BOLD – Türk Lirası için kara bir gece yaşanıyor. Merkez Bankası, bugün 200 baz puanlık indirime giderek, politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya düşürdü. Karar sonrası dolar tarihi bir rekora imza attı.

DOLARA GRİ LİSTE DARBESİ

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) de kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu.

Merkez Bankası’nın bugün verdiği faiz kararı ve Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alınması sonrası döviz kurundaki yükseliş sürüyor. Dolar, TL karşında yine değer kazanarak 9.50 TL’yi gördü.

Doların uçuşu, gündemin bir numaralı maddesi haline geldi. Yapılan yorumlarda doların rekor kırdığı belirtilerek yükselişe dikkat çekilirken, muhalefet partileri yaşananlardan iktidarı suçladığı.

DÜNYA PİYASALARI ALTÜST OLURDU

New York Üniversitesi’nde (NYU) davranış bilim ve istatistik dersleri veren Profesör Selçuk R. Şirin, çoğu siyasetçi ve gazetecinin de düştüğü söylem hatasına dikkat çekti.

TL dibe vurduğunu hatırlatan Şirin, “Muhalefet bile ‘Dolar yükseliyor/rekor kırıyor’ diyor. Yükseliş iyidir, rekor heyecan verir. Ortada böyle bir durum mu var? Dolar yükselmiyor. Dolar rekor kırmıyor. Öyle olsa dünya piyasaları altüst olurdu. TL dibe vuruyor!” dedi.

Faiz kararı sonrası kim ne dedi: Kafanıza doğrudan sıksaydınız !

Yanlış hesap New York’tan döndü: Dolar yükselmiyor öyle olsa… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder