20 Ekim 2021 Çarşamba

Dersler online, internet kotalı: KYK’daki üniversiteliler eylem yaptı

AKP Hükumeti tarafından normalleşme kapsamında üniversiteler yüzyüze eğitime başladı. Ancak derslerin büyük kısmı hâlâ online olarak verilirken, KYK yurtlarında öğrencilere tahsis edilen 16 GB internet kısa sürede bitiyor. Öğrenciler online derslere katılamıyor.

BOLD – Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında daha önce sınırsız olan internet kullanımı, 2019 yılında 16 GB kotalı olarak değiştirildi. Pandemi nedeniyle derslerin büyük kısmının online yapılması nedeniyle bu kota öğrenciler için yeterli gelmiyor. Öğrenciler kotanın kaldırılması için eylemler yapıyor.

ÖĞRENCİLER EYLEM YAPIYOR

Son olarak İstanbul Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda öğrenciler kotalı internet nedeniyle eylem yaptı. Yetersiz internet, yemekler ve yurt civarındaki gasplara tepki gösteren öğrenciler, yemekhane fiyatlarının düşürülmesini ile internette kotanın kaldırılmasını ve nitelikli hale getirilmesini istedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretme sözü verdi.

KONU MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de KYK yurtlarında yaşanan internet sorununu Meclis gündemine taşıdı. Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde KYK yurtlarında kalan öğrencilerin en temel problemlerinden birinin kotalı ve yavaş internet olduğunu belirterek, yurtlarda yaşanan internet sorununa ilişkin ne gibi girişimde bulunulduğunu sordu.

 

Erdoğan Rejimi’nin tehlikeli tutukluları: Hücrede tutuluyorlar, mahpuslarla konuşmaları yasak

Dersler online, internet kotalı: KYK’daki üniversiteliler eylem yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder