20 Ekim 2021 Çarşamba

LPG, 19 günde 93 kuruş zamlandı: Litresi 6 lirayı geçecek

En uygun yakıt tipi olduğu için tercih edilen LPG’ye de zam geldi. 2 Ekim’de 71 kuruş zamlanan LPG’nin fiyatı bu gece yarısından itibaren 22 kuruş daha artacak. Doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak zamla birlikte LPG’nin fiyatı 6 lirayı aşacak.

BOLD – Akaryakıtta zamlar devam ediyor. Gelen son zamlarla birlikte motorin, benzin fiyatlarını geride bıraktı. Benzin ve motorin zamlarının ardından LPG’ye de bu gece yarısından itibaren 22 kuruş zam geldi.

ZAMLARIN GEREKÇESİ DOLAR VE PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

İki gün önce motorine gelen 23 kuruşluk zammın ardından bu gece saat 00.01’den itibaren geçerli olmak üzere LPG fiyatı da 22 kuruş artacak. Petrol fiyatlarının ve dolar kurunun artması akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bu artıştan LPG fiyatları etkilendi. Benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamdan sonra LPG Otogaz’a da zam geliyor. Bu gece yarısından ardından LPG Otogaz fiyatlarının 22 kuruş artması bekleniyor. Motorinin litre fiyatı 16 Ekim’de 41 kuruş, 19 Ekim’de 23 kuruş arttı. Motorinin litresi İstanbul’da 8,16 TL’den satılıyor.

LPG’NİN LİTRESİ 6 LİRAYI AŞACAK

LPG Otogaz’a yapılacak zammın ardından LPG’nin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir’de 6 lirayı aşacak. Gelecek 22 kuruşluk zamla birlikte LPG’nin litresi Ankara’da 5,95 liradan 6,17 liraya yükselecek. İstanbul’da 5,80 liradan satılan LPG Otogaz fiyatı 6,02 liraya, İzmir’de ise 5,81 liradan 6,03 liraya yükselecek. LPG Otogaz fiyatlarına en son 2 Ekim tarihinde 71 kuruş zam gelmişti.

ZAMLAR ARTIK POMPAYA YANSIYOR

Motorin, benzin ve LPG’de ÖTV sıfırlanmış durumda ve zamlar doğrudan pompa fiyatlarına yansıyor. Eşel mobil sistemi ile zamlar daha önce Özel Tüketim Vergisi’nden mahsup edilirken iki hafta önce benzin, LPG ve motorin gibi akaryakıt mamûllerinden alınan ÖTV tutarı sıfırlandığı için gelen her zam pompaya yansıyor. Hükumetin ÖTV’yi eski oranlara çıkarması hâlinde benzin ve motorin fiyatları 10 TL’yi geçebilecek.

 

Türkiye, F-35’leri alamadı: Damadın SİHA’ları Türk hava sahasını korumaya yetecek mi?

LPG, 19 günde 93 kuruş zamlandı: Litresi 6 lirayı geçecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder