22 Ekim 2021 Cuma

TÜGVA, kullandığı ERP yazılımı için Gülen Hareketi’ni suçladı

Kendisine özel ERP yazılımı ile Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü verilerine ulaşabildiği ortaya çıkan TÜGVA, 83 milyon kişinin verilerine görebildiği ERP programı konusunda Gülen Hareketi’ni suçladı. TÜGVA, bunun kendilerine kurulan bir “kumpas” olduğunu iddia etti. 

BOLD – TÜGVA’nın tüm Türkiye’yi fişlediği özel yazılımı ERP’nin detaylarını, eski bir vakıf çalışanı gazeteci Cevheri Güven’le paylaştı. Güven’in konuyla kamuoyu ile paylaşması sonucu vakıf bunu yalanlama yoluna gitti. TÜGVA, ERP yazılı ile ilgili de Gülen Hareketi’ni suçladı.

TÜGVA, ESKİ ÇALIŞANIN İTİRAFLARINI YALANLADI

Gazeteci Cevheri Güven, 83 milyonun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA tarafından fişlendiğini eski bir vakıf çalışanının itirafları sonrasında ortaya çıkardı. Kullandığı yazılımla istediği kişilerin bilgilerine ulaşabildiği iddiasına ilişkin açıklama yapan TÜGVA, bu iddiayı reddetti. Konuyla ilgili paylaşılan videonun gerçeği yansıtmadığı öne sürülen açıklamada, videodaki sözde programın vakıflarına kumpas olması için Gülen Hareketi tarafından hazırlandığı iddia edildi.

CHP, KONUYU MECLİS’E TAŞIDI

TÜGVA’nın ERP isimli yazılım ile Türkiye’deki herkesin kişisel bilgilerine ulaştığının ortaya çıktığını belirten CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise konuyu Meclis gündemine taşıyıp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ERP ile ilgili sorular yöneltti. Önergesinde TÜGVA’nın vatandaşların kişisel bilgilerini nasıl ele geçirdiğini soran Antmen, Bakan Soylu’ya TÜGVA’ya yardımcı olan bu kişiler hakkında ne tür hukuki ve idari işlemler yapılacağını sordu.

 

 

 

Her şeyimiz TÜGVA’nın elinde! 80 milyonun fişlendiği yazılım

TÜGVA, kullandığı ERP yazılımı için Gülen Hareketi’ni suçladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder