30 Haziran 2020 Salı

2021 Sundance Film Festivali online yapılacak

Sinemanın saygın etkinliklerinden Sundance Film Festivali de koronavirüsün yarattığı dalganın etkisinden kurtulamayarak 2021’de çevrim içi olarak düzenlenme kararı aldı.

BOLD– Tribeca ve SXSW Film Festivallerinin online yapılacağının kesinleşmesi ve Cannes Fesitvali’nin iptal edilmesinin ardından bir haber de Sundance’tan geldi. Sınırlı birkaç gösterim dışında bu köklü festival de online olarak gerçekleştirilecek.

EN KATILIMCI SUNDANCE

Festivalin internet sitesinden yapılan açıklamayla online düzenlenme ihtimali neredeyse kesinlik kazandı. Salgının devam etmesi durumıunda 2021 Sundance Film Festivali online olarak izleyiciyle buluşacağı net bir şekilde ifade edildi. Bu yeni durum izleyiciler için önemli bir avantajı da beraberinde getirecek.

Sundance yönetimi sinemaseverlerin festival filmlerine ulaşabilmesi için yeni bir platform oluşturacak. Böylece izleyiciler hem seçkideki filmlere ulaşabilecek hem de online sohbetlere ve canlı etkinliklere katılabilecek.

Dünyanın farklı noktalarındaki festival takipçilerine ev sahipliği yapabilme imkânı tanıyan bu proje aynı zamanda eğlence dünyası için yeni bir iş ağı görevi de görecek. Festival kapsamında temsil imkânı bulan sinema toplulukları projelerini tüm dünya ile paylaşabilecek.

Yeni uygulama sayesinde daha önce sadece Utah’da gösterim yapan Sundance, farklı şehirlere de açılacak. Salgın seyahat etmeyi zorlaştırdığı için festival yönetimi pandeminin seyrine bağlı olarak etkinliklere ev sahipliği yapması için farklı kentlerdeki 20 bağımsız sinema topluluğuyla görüşmelerini sürdürüyor. Sundance kapsamına alınması düşünülen kentler arasında ilk etapta Los Angeles, New York, Nashville, Austin, Detroit, Atlanta ve Mexico City bulunuyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder