2 Temmuz 2020 Perşembe

Sen misin bekçiden şikayetçi olan: Önce dayak yediler sonra 8’er ay hapis cezası aldılar

İstanbul Bağcılar’da iş çıkışı darp edildikleri bekçiler hakkında şikayetçi olan inşaat işçisi 2 kardeş, dava sonunda 8’er ay hapis cezası aldı.

BOLD – Bağcılar’da 2018 yılında çalıştıkları inşaattan iş çıkışı eve giden M.A. ve İ.A. kardeşler, yolda çarşı ve mahalle bekçilerine denk geldi. Kardeşlerden kimliklerini alan bekçiler, yarım saat kardeşleri bekletti. Bekletilmeleri üzerine bekçilere “Bizi neden burada tutuyorsunuz” diye soran kardeşler ile bekçiler arasında tartışma çıktı. Bekçiler neden bekletildiklerini soran kardeşleri darp etti.

DARP RAPORU ALDILAR

Mahalle bekçileri iki kardeşi ellerini arkadan kelepçeleyerek asfalta yatırdı. Aldıkları darbeler sonucu yaralanan 2 kardeş Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Darp raporu alan kardeşler ifadeleri için polis merkezine götürüldü. Bekçiler, kendilerinden şikayetçi olan M.A. ve İ.A. hakkında ‘görevli memura görevini yaptırmamak için direnme’ iddiasıyla tutanak da tutturdu.

İFADELERİNDE DARBI ANLATTILAR

Kardeşler, daha sonra şikayetçi oldukları bekçiler aleyhinde verdikleri ifadede, bir aracın bagajına konulduklarını, üstlerine yedek lastik ve trafik dubası atıldığını, ağız ve burunlarından kan gelene kadar araçta darp edildiklerini, fotoğrafları çekilerek kendileriyle dalga geçildiğini iddia etti.

KARDEŞLERE 8’ER AY HAPİS

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi görülen davaya ilişkin karar geçenlerde açıklandı. İki kardeşe, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan beraat ederken, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 8 ay hapis cezası aldı. Mahkeme iyi hal durumlarını göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Jandarma astsubay Rafi Ceran ‘büyük oyunu’ gördü!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder