3 Temmuz 2020 Cuma

Hamile tutuklu Sehat Sarı 7, Ümmiye Kara 8. ayına girdi

Karnı burnunda iki anne adayı Ümmiye Kara ve Sehat Sarı bir aydır hapiste. Eşleri de tutuklu, geride kalan çocukları var.

BOLD – Bir ay önce tutuklanan Sehat Sarı ve Ümmiye Kara’nın doğumlarına çok az kaldı. Kara Sincan’da, Sarı ise Aksaray Cezaevinde. Salgın nedeniyle hastaneye götürülme işlemlerinin aksadığı, gidip-gelenlerin karantinada kalmak zorunda olduğu bir dönemde karnı burnunda iki anne hapisteler. Kara 8 kişilik, Sarı ise 3 kişilik koğuşta anne olmaya hazırlanıyor

Bir cuma sabahı gözaltına alınıp eşleriyle birlikte tutuklanan Sehat Sarı cezaevinde 7, Ümmiye Kara ise 8 aylık oldu. Karnı burnuna iki anne koğuş ortamında anne olmaya hazırlanıyor. Sehat Sarı için tutukluluğa itiraz Aksaray 1. Ağır Ceza tarafından reddedildi.

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu olan Ümmiye Kara (34), 2015’ten bu yana çalışmıyordu. Eşi Oktay Kara (34) ise özel eğitim kurumlarında fen ve teknoloji bilimleri öğretmenliği yapmıştı. 5 yıllık evli olan Sehat Sarı kimya, eşi Samet Sarı ise beden eğitim öğretmeniydi. İddianameleri yazılmadığı için henüz ne ile suçlandıklarını bilmeyen Sarı ve Kara’nın aileleri kızlarının ve doğmamış torunlarının sağlıklarından endişeli.

5275 sayılı Ceza İnfaz Kanuna göre hamile kadınların gözaltına alınması ve tutuklanması yasaya aykırıyken karı-koca tutuklanan çiftin diğer çocukları da bir anda annesiz-babasız bırakıldı. Sarı çiftinin, 1 yaşındaki oğulları Mustafa Vedat, Kara çiftinin Sema Nur (4) ve Mert Salih (6) adında iki çocukları daha bulunuyor.

Sehat-Samet Sarı çifti ve oğulları Mustafa Vedat.

Ümmiye-Oktay Kara çifti, çocukları Sema Nur (4) ve Mert Salih (6) ile.

“7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!”

“7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder