3 Temmuz 2020 Cuma

Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama: İçeride 200 kişi var

Sakarya’da havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Çevre illerden itfaiye ve ambulansların sevk edildiği fabrikada 200 işçinin bulunduğu öğrenildi.

BOLD – Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası geniş alanda duyulan patlama sesi nedeniyle insanlar sokağa döküldü. Sakarya Valisi Kaldırım, “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var” dedi.

10 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrasında geniş alanda duyulan patlama sesi insanları sokağa döktü. İtfaiyenin yangına müdahalesi sürerken, bölgeye Düzce ve Kocaeli’den de takviye ekiplerin sevk edildiği bildirildi. Patlamayla birlikte çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, yaralanan 10 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

3 FARKLI PATLAMA MEYDANA GELDİ

AFAD’ın Hendek bölgesindeki deprem kayıt cihazlarına göre, ilk patlama 11:05’te olmak üzere saat 11:15 ve 11:18’de 3 güçlü patlama kaydedildi. AFAD “Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası AFAD, 112, İtfaiye ve Jandarma ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup, yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir” açıklamasında bulundu. Sakarya Valisi Kaldırım, “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var” dedi.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI: ŞEHRİN UZAĞINDA OLMASI SEVİNDİRİCİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “Tabi burası sevindirici bir yanı var. Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Burada yetkili kimseye ulaşamadık. İtfaiye ve ambulansların dışında kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor. 150’ye yakın çalışanın olduğu, içerdeki insanların durumuyla ilgili net bir bilgimiz yok. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler” dedi.

BAKANLAR PATLAMA BÖLGESİNE GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından, “Dualarımız canlarımızla. Sakarya Hendek’te patlama olan havai fişek fabrikasında canlarımız var. Allah hepsini korusun. Tüm dualar ve gayretler onlar için” dedi.

Metin Feyzioğlu birlikte hareket eden baro başkanlarına tepkili

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder