4 Temmuz 2020 Cumartesi

Demirtaş’ı takip ettiği için “Sosyal medyanız uygunsuz görüldü” diyerek işten kovdular

İstanbul’da özel bir şirkette işe başlayan Ercan Saldanli, sosyal medyada Selahattin Demirtaş’ı takip ettiği için kovulduğunu açıkladı. Demirtaş sosyal medyadan Saldanli’ye mesaj yolladı.

BOLD – Ercan Saldanli, İstanbul’da özel bir şirkette satış danışmanı olarak işe başladı. İlk iş günü öğleye kadar çalıştıktan sonra kovuldu. Mezopotamya Ajansı’ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre işten çıkarılma nedenini soran Saldanli, telefonla ulaştığı yetkiliden şu cevabı aldı: “Ercan bey, sosyal medya hesaplarınıza baktığımızda savunduğunuz kişilerle ilgi şu anda bir yasal süreç işlemektedir. Bu sebeple şu anki devlet politikalarına ya da devletin yargılamada olduğu bir konuda bu kadar afişe olduğunuz için sosyal medyanız uygunsuz görüldü.”

“OLUR DA KOŞULLAR DEĞİŞİRSE…”

Yetkili, Saldanli’yi kovduğu için duyduğu üzüntüyü de şöyle dile getirdi: “İnşallah başka bir zaman diliminde birlikte çalışmak nasip olur. Olur da koşullar değişirse, tekrardan sizinle çalışmak isteriz.”

Saldanli, sosyal medyada HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı takip ettiğini ve bu nedenle işten çıkarıldığını belirtti. Yaşadığı durumu, “Bu ülkede Kürt olmanın dezavantajları ya da Kürt olmaktan kaynaklı çalışamamanın özeti bu” sözleriyle ifade eden Saldanli, “Türkiye’deki faşizm düzeninin değişmesi ya da bir gün Demirtaş’ın iktidara gelmesi durumunda orada çalışma durumum var” diye konuştu.

“İŞ BULMANA YARDIMCI OLACAĞIM”

Yaşananların ardından Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Demirtaş da, “Sıkma canını güzel kardeşim. Bütün bu haksızlıklar bir gün biter. Kimileri için geriye sadece utanç kalır. Hem bak, artık ben de seni takip ediyorum. İş bulman için de yardımcı olacağım” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder