30 Haziran 2020 Salı

Kızılhaç tepki gösterince Kızılay Başkanı Kerem Kınık geri adım attı

LGBT’yi eleştiren Kızılay ve IFRC Avrupa Bölge Başkanı Kerem Kınık, Kızılay’ın da bağlı olduğu IFRC’nin tepkisi üzerine pedofiliyi kastettiğini söyledi.

BOLD – Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından bir süredir devam eden LGBT tartışmalarına katıldı. Kınık paylaşımında, “İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz. Yok öyle!” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Avrupa Bölge Başkanı olan Kınık’ın açıklamalarına, Kızılay’ın da bağlı olduğu IFRC’den tepki geldi.

NEFRET SÖYLEMLERİNE KARŞI DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

IFRC’den yapılan açılamada, Kınık’ın incitici sözlerinin IFRC’ye değil kendisine ait olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında, IFRC olarak nefret söylemleri ve homofobiye karşı tüm LGBT’lilerle birlikte dayanışma içinde olunduğu belirtildi. IFRC’nin açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından, İngilizce yeni bir açıklama yapan Kınık, pedofiliyi kast ettiğini belirterek geri adım attı.

ALTUN KINIK’A SAHİP ÇIKTI

Konuyla ilgili Saray’dan da açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, IFRC’nin LGBT proparagandası yaptığını ve hayatını dünya çocuklarına adamış olan Kerem Kınık’ı hedef aldığını belirterek, “Susturulmayacağız” dedi.

Ali Babacan’dan Erdoğan’a Şehir Üniversitesi tepkisi: Hasmane tutumdan ibaret

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder