30 Haziran 2020 Salı

Besi dolandırıcılığı davasında Bilal Erdoğan’ın akrabası Fatih Çıtlak’a takipsizlik verildi

Bilal Erdoğan’ın akrabası Mehmet Fatih Çıtlak, sanık olduğu besi dolandırıcılığı davasından kurtuldu. Dolandırıldığını iddia eden besicilerden Mahmut Çelik, karara itiraz edeceklerini söyledi.

BOLD – Bilal Erdoğan’ın eşinin dayısı, sahur programlarının vazgeçilmez isimlerinden, İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak’ın da adının karıştığı, besi dolandırıcılığı davasında iddianame hazırlandı. Yaklaşık 50 milyon lira dolandırıldıklarını iddia eden besicilerin şikayeti üzerine açılan davada, 10 sanığın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Başsavcılık soruşturma sürecinde şüpheli olarak ifadesi alınan Bilal Erdoğan’ın akrabası, aynı zamanda kurucusu olduğu İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak hakkında takipsizlik kararı verdi.

ETLERİ VERMEDEN GÖRÜŞTÜM

Takipsizlik kararında mağdurların Çıtlak aleyhine beyanları olduğu ancak Çıtlak’ın mağdurları dolandırmak amacıyla hareket ettiğine dair bir delil bulunmadığı öne sürüldü. Ayrıca kararda Çıtlak’ın “vakfın adının kullanılarak” yapılan dolandırıcılıkta tarafları bir araya getirip olayı çözmeye çalıştığı savunuldu. Dolandırılarak 19 milyon zarara uğratılan Mahmut Çelik ise Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada takipsizlik kararına itiraz edeceklerini belirterek, “Ben etleri bu vakfa vermeden önce Mehmet Fatih Çıtlak hoca ile defalarca konuştum. Hocaya sormadan bir adım atmadım” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kendilerini “Sancaktepe’de bulunan Donuksa Gıda isimli firmanın” yetkilileri olarak tanıtan Hamit Avcı, Yusuf Aydın 2 yıl önce hayvan alım satımı yapan tüccarlarla iletişime geçti. İddiaya göre Avcı ve Aydın, AKP’de önemli bir siyasi konumda bulunduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çok yakın olduklarını ileri sürdü. Besiciler temin ettikleri tonlarca eti bu firmaya teslim etti. İddiaya göre sadece bu firma adına değil İnsan ve İrfan Vakfı adına da besicilerden et toplandı. Kendilerine verilen milyonlarca liralık çeklerin karşılıksız çıkması üzerine dolandırıldıklarını anlayan besiciler şikâyetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma geçen günlerde tamamlandı. İddianamede 10 sanığın, dolandırıcılık suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Soruşturma aşamasında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Mehmet Fatih Çıtlak hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Kızılhaç tepki gösterince Kızılay Başkanı Kerem Kınık geri adım attı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder