2 Temmuz 2020 Perşembe

İki gündür kayıp olan 10 yaşındaki otizmli Yusuf’un cansız bedeni su kanalında bulundu

Eskişehir’de 2 gün önce beraber parka gittiği annesinin yanından ayrılarak kaybolan Irak uyruklu, otizmli minik Yusuf’un cansız bedeni su kanalında bulundu.

BOLD – Iraklı Yusuf Gurubi (10), Eskişehir’de iki gün önce birlikte parka gittiği annesinin yanında ayrıldı. Markete gittiği düşünülen otizmli Yusuf için, ailesi kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başladı.

Yusuf Gurubi’nin sulama kanalına düşme ihtimali üzerine Ankara’dan dalgıçlar geldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde görevli ‘Kurbağa adamlar’ arama faaliyetlerine başladı. Ekiplerin taradıkları ilk 8 kilometrelik alanda Yusuf’a dair bir iz bulunamadı.

CESEDİ SU KANALINDA BULUNDU

Arama kurtarma çalışmalarının ikinci gününde Eskişehir AFAD, Eskişehir İtfaiyesi Gönüllü Dalgıç Timi, Eskişehir AKUT ve DAK ekipleri de çalışmalara destek verdi. İhbarın üzerinden geçen 41 saatten sonra Yusuf’un cansız bedeni Yeşiltepe Mahallesi Kanallar Sokaktaki sulama kanalında bulundu.

PARKTA ANNEMİN ELİNİ BIRAKIP KAYBOLDU

Yusuf’un ablası Yasemin Gurubi kaybolan kardeşi için şunları söylemişti, “Annemle birlikte parka gitmek için çıkmıştı. Ondan sonra annemin elini bırakıp bir anda koşmaya başladı. Dükkana gider diye düşünüyorduk ama hiçbir yere gitmemiş, bulamadık.”

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder