2 Temmuz 2020 Perşembe

Rus halkından Putin’e iki dönem verilmesi için onay

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki dönem daha görev yapmasına olanak verecek halk oylamasında oyların tamamı sayıldı. Oyamaya katılanların yüzde 77.9’u anayasada değişikliklere ‘evet’ dedi.

BOLD – Rusya’da anayasal düzenlemelere yönelik halk oylamasında oyların yüzde 99.9’unun sayıldı. Katılımın yüzde 65 olduğu oylamada vatandaşların yüzde 77.9’u ‘evet’, yüzde 21.2’si ise ‘hayır’ oyu verdi.

OYLAMA 25 HAZİRAN’DA BAŞLAMIŞTI

Rusya ve yurtdışındaki milyonlarca Rus vatandaşı anayasada teklif edilen 206 değişikliği oylamak için halk oylamasına katıldı. Salgın nedeniyle günlere yayılan ve 25 Haziran’dan beri süren oylama dün sona erdi. Oylamada vatandaşların yüzde 77.9’u ‘evet’, yüzde 21.2’si ‘hayır’ oyu verdi.

PUTİN 2 DÖNEM DAHA GÖREV YAPABİLECEK

Batı’da anayasadaki düzenlemelerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki dönem daha görev yapmasına olanak vereceğine dikkat çekilse de, aslında Rusya temel hukukuna bir dizi değişiklik getirecek.

ÇOK AZ İHLAL GÖRÜLDÜ

Merkez Seçim Komitesi Başkanı Ella Pamfilova, ön verilere göre, vatandaşların yüzde 65’inin katılım gösterdiğini söyledi. Pamfilova, oylama süresince çok az sayıda ihlal görüldüğünü, başkent Moskova ve Nijnıy Novorod bölgesinde internet üzerinden oy kullanma sisteminin çok yaygın olarak yararlanıldığını belirtti.

MİT haberinden sonra gazeteci Murat Ağırel’in telefonunu Turkcell üzerinden nasıl sabote ettiler?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder