1 Temmuz 2020 Çarşamba

“Normalleşme beklenilenin çok üzerinde olumsuz etki yaptı!”

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, AKP’nin erken ilan ettiği eleştirileri hala devam eden normalleşme sürecinin tahmin edilenin üzerinde olumsuz etki yaptığını vurguladı.

BOLD – İktidarın koronavirüs ile mücadelede yeni normal sürece geçme kararı alması birçok uzmanın eleştirisine yol açmıştı. Pandeminin etkisinin hala sürdüğü, erken rahatlamanın daha büyük ve olumsuz sonuçlara sebep olabileceği riski dillendirilmişti. Gelinen noktada söz konusu uyarıların haklılık payı bulunduğu yüksek seyreden vaka sayıları ile kendini gösterdi.

BİLEK GÜREŞİNDE KİLİTLENMEYE GİRİLDİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, normalleşmenin beklenenin üzerinde olumsuz etki gösterdiğini belirtti. Hürriyet’ten Sedat Ergin’e konuşan Ceyhan, “Korona ile mücadelede sıkıntılı evreye girmiş durumdayız. Yayılma ivmesini Nisan ortasından baskılayıp aşağı doğru çekebilen Türkiye, Haziran’da kazandığı zeminin bir kısmını kaybederek Kovid-19 ile yürüttüğü bilek güreşinde kilitlenmeye girmiştir” dedi.

ADIMLARIMIZLA VAKA SAYILARINI İNDİREMEDİK

Prof. Dr. Ceyhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgın yazdan etkilenecek diye hesaplandı, biraz ona güvenerek çok hızlı normalleşme modeli uygulandı. Bunu uygulayan her ülke bir yerde takıldı. Normalleşmenin etkisi öngörülemedi. Normalleşme gerçekten beklenilenin çok üzerinde olumsuz etki yaptı. Bizim normalleşme adımlarımızla vakaları indirememeye başladık.”

SONBAHARDA OKULLARIN AÇILMASI KARARI ZORA GİRDİ

En kısa sürede ekstra tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekerek “Bunu yapmak zorundayız. Aksi takdirde bu rakamlar kendi kendine düşmez. Bu kilitlenmeyi uzun süre taşıyamayız böyle. Kilitlenmenin aşılamaması halinde sonbahar gelirken okulların açılmasının ne kadar zor bir karara dönüşeceğini şimdiden tahmin edebiliriz” uyarısı yaptı.

Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması yarım maaş alan işçiyi üzdü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder