30 Haziran 2020 Salı

Feyzioğlu: Avukatların çıkarları için Sayın Cumhurbaşkanı ile yakınım

Çoklu baro düzenlemesinde tartışmaların odağına oturan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidara avukatların sorunlarını çözmek için yakın durduğunu öne sürdü.

BOLD – Baro başkanlarının desteğini kaybeden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Habertürk’ten Sevilay Yılman’a konuştu. Feyzioğlu, çoklu baro sistemine karşı olduğunu belirtti. “Yanlış buluyorum… Çünkü endişeliyim… Çoklu sistem mezhepçi, etnikçi, marjinal baroların türemesine yol açacak bir sistemdir” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem olmadığını vurgulayan Feyzioğlu, sadece İngiltere’de çoklu baroya benzer bir düzen olduğunu aktardı. Feyzioğlu, şöyle devam etti: “Zaten siyasileştiğinden şikayet edilen barolar çoklu baro ile birlikte iyice siyasileşecek ve zaten kutuplaşmış olan savunma iyice kutuplaşacak…”

Feyzioğlu, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP iktidarı ile yakınlığının sorulması üzerine şu cevabı verdi: “Benim Sayın Cumhurbaşkanı ile yakın olmamın nedeni bellidir. Ben siyasetçi değilim. Bir partinin temsilcisi değilim. Ben ülkenin Barolar Birliği Başkanıyım ve sorumluluğum da bu birliğin çatısı altındaki avukatların çıkarlarının kollanması adına tavır almaktır!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder