2 Temmuz 2020 Perşembe

AKP’den meslek örgütlerine tehdit gibi açıklama: ‘Barolar ilk adım’

Baroların yapısında değişiklik öngören yasa teklifini hayata geçirmekte kararlı olduklarını söyleyen AKP’li Fatih Şahin bunu, ‘bir dizi reformun bu ilk adımını’ olarak niteledi.

BOLD – Çoklu baro sistemini öngören, Avukatlık Kanundaki yasa teklifiyle ilgili muhalefetin tutumunu eleştiren AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, TBMM’ye gelen teklife ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhalefeti dezenformasyon (çarpıtma) yapmakla suçlayan Şahin, “AK Parti Grubu ve Cumhur İttifakı olarak meslek örgütleri alanında devrim niteliğindeki bir dizi reformun bu ilk adımını hayata geçirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

AVUKATLIĞIN ONURU VE SAYGINLIĞI İÇİN

Yaptığı yazılı açıklamanın devamında Şahin, “Avukatlık mesleğindeki antidemokratik, ideolojik, yasakçı tekele son verecek, aşırılıkları dengeleyecek olan teklifimiz genç meslektaşlarımız için bir dizi avantajla birlikte kıyafet konusunda da ayrımcılığa son veren, demokratik ve özgürlükçü hükümler ihtiva etmekte. Baroların Türkiye Barolar Birliğinde daha eşitlikçi bir anlayışla temsilini öngören, büyükşehir barolarının Anadolu baroları üzerindeki tahakkümüne son verecek olan teklifimiz avukatlık mesleğinin onur ve saygınlığını daha da yukarılara çıkarmayı hedeflemekte” dedi.

HAYATA GEÇİRMEYE KARARLIYIZ

Başka meslek gruplarının da hedefte olduğunu belirten Şahin, ”Statükonun yılmaz bekçileri CHP-HDP-İYİ Parti ittifakının her türlü engelleme çabalarına ve dezenformasyon faaliyetlerine rağmen AK Parti Grubu ve Cumhur İttifakı olarak meslek örgütleri alanında devrim niteliğindeki bir dizi reformun bu ilk adımını hayata geçirmeye kararlıyız” diye konuştu.

‘Yalaka’ eleştirisine AKP’li Mehmet Metiner’den kendinden emin cevap: “Sen anlarsın yalakalıktan!”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder