1 Temmuz 2020 Çarşamba

Cerrahpaşa doktorları: Salgın bitmedi, vaka sayısı artıyor ve virüs hâlâ ölümcül!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları, korona ile mücadelede rehavetten şikayetçi: “Parklarda, kafelerde önlem almayıp gönüllerince eğlenenleri görünce içimiz cız ediyor. Bize haksızlık yapıldığını düşünüyoruz.”

BOLD – Kontrollü sosyalleşme sonrası Türkiye geneli seyahatler arttı. Ancak çoğu kişi normalleşmeyi ‘her şey bitti’ gibi algıladığı için tedbirlere uyma hassasiyetini gevşetti. Bu da vaka sayılarına olumsuz aksetti. Pandemi ile mücadelenin aktif merkezlerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli hekimler söz konusu durumun yol açacağı risklerden endişeli.

KURALLARA UYMAYANLAR SEBEBİYLE SAYI ARTABİLİR

Acil serviste görevli Dr. Seyit Ali Karagöz, “Halkımız maske takar, sosyal mesafesini korursa virüs güçlü olamaz. Ancak sıcak dolayısıyla rehavete kapılınıyor ve maskeler çıkartılıyor. Sosyal mesafeye özen gösterilmiyor. Böyle yapanlar hayatını riske atmış oluyor ve onlar için canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarının yükünü arttırıyor. Kurallara uymayanlar sebebiyle vaka sayıları artabilir” diye konuştu.

YENİ NORMALDE HALAY ÇEKMEK OLMAMALI

Acil Servis Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli ise şunlara dikkat çekti: “Eski normali gibi yaşamamalıyız. Yine eğleneceğiz ama sosyal mesafeye, temizliğe dikkat edeceğiz. Eski normal gibi yaşarsak enfeksiyonu yayarız. Yeni normal hayatta el ele kolay dolaşmak halay çekmek yok.”

İSTANBUL’DA AZALDI AMA ANADOLU’DA ARTTI

Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalım Dikmen ise Cerrahpaşa özelinde hasta sayısında azalma olduğu bilgisini vererek “Salgın İstanbul’da daha fazlaydı. Anadolu’ya gidişler artınca İstanbul’da vaka sayısı azalsa da diğer illerde arttı. İnsanlar yasaklar bitti diye rehavete kapıldı. İstanbul eski kalabalık dönemlerine geri döndü. Daha birinci dalgadayız ve kurtulamadık. Virüs hâlâ bulaşıcı ve ölümcül” dedi.

Van Gölü’ndeki 6 ölüme 11 gözaltı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder