1 Temmuz 2020 Çarşamba

Açık tütün satan, alan ve içene 6 yıl hapis cezası

Hazinenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan sigaraya gelen üst üste zamlar sonrasında vatandaşın sarma sigaraya yönelmesi, hükumete yeni bir karar aldırttı. Yürürlüğe giren karar, sarma sigara satan, alan ve bulunduranlara hapis cezası getiriyor.

BOLD – Sarma sigara satışı, Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi. Ticari amaçla sigara kağıdına tütün sararak satanlar, bulunduranlar altı seneye kadar hapis cezası ile yargılanacak.

ZAMLAR SONRASI MANTAR GİBİ ÇOĞALDI

Türkiye’de, yasa dışı açık tütün ürünleri, sayıları 25 bini bulan sokak aralarındaki tütüncü dükkânlarında ve internet üzerinden 300 binden fazla bağlantı üzerinden satılıyor. Ayrıca 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak yasaklanacak.

SATAN, BULUNDURAN, NAKLEDENE CEZA

Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezai uygulama yürürlüğe girdi. Yasa gereği bu türde satış yapanlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

SİGARADAN VERGİ REKORU KIRILIYOR

Üst üste yapılan zamlar sonrası devlet, 15 liralık bir paket sigaradan 12,8 lira vergi alıyor. 2019 senesinde sigaradan yaklaşık 50 milyar TL ÖTV elde edildi.

7 köylünün öldürüldüğü JİTEM soruşturması da “Cemaat bahanesiyle” kapatıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder