1 Temmuz 2020 Çarşamba

Feyzioğlu barolara çözüm için AKP ve MHP’nin çoğunlukta olduğu TBMM’yi adres gösterdi

Feyzioğlu, Barolar-Hükumet gerilimine neden olan Avukatlık Kanunundaki değişik teklifine çözüm için, geri çekilmediği takdirde geçmesine kesin gözüyle bakılan TBMM Genel Kurul’u işaret etti.

BOLD- Baroların yapısını yakından ilgilendiren, AKP iktidarının Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifi, dün Meclis’te görüşülmeye başlandı. Ülke genelindeki, 80 baro değişikliğe karşı olduklarını yaptıkları basın açıklamasıyla deklare etti. Barolar, 3 Temmuz’da da Ankara’da ‘Savunma Mitingi’ düzenleyeceklerini açıkladı.

Baroların hedefindeki bir diğer isim de Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu. Feyzioğlu, Avukatlık Kanunundaki değişiklik teklifini protesto için yürüyen barolara, ‘değişik amaçlara hizmet ediyorlar’ diyerek karşı çıkmıştı. Ankara girişinde polis ile baro başkalarının yaşadığı arbededen sonra, Metin Feyzioğlu ile baro başkanları arasındaki gerilim ilk kez kamuoyu tarafından net bir şekilde görülmüş oldu.

BAROLAR FEYZİOĞLU’NU SUÇLUYOR

Feyzioğlu her ne kadar kanun değişikliğine sıcak bakmadığını söylese de baro başkanları ve avukatlar yaptıkları açıklamalarla bunun tersini iddia ediyor.

Metin Feyzioğlu’nun konuyla ilgili sosyal medyadaki son paylaşımı bunu destekler nitelikte. Feyzioğlu barolar ve hükumet arasındaki gerilime çözüm için AKP ve MHP’nin çoğunlukta olduğu Meclis’i adres gösterdi.

ÇÖZÜM İÇİN MECLİSİ İŞARET ETTİ

Feyzioğlu paylaşımında, ”Milli iradenin tecelli edeceği yer TBMM’dir. Avukatlık Kanunu’nda yapılması teklif edilen değişikliklerle ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. Türkiye Barolar Birliği hep avukatın ve vatandaşın yanında” ifadelerini kullandı.

7 köylünün öldürüldüğü JİTEM soruşturması da “Cemaat bahanesiyle” kapatıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder