1 Temmuz 2020 Çarşamba

Sir Ian McKellen yeniden ‘Hamlet’ olacak

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerindeki Gandalf ve X-Men evrenindeki Magneto rolleriyle küresel çapta şöhret kazanan “Sir” unvanlı Ian McKellen 50 yıl aradan sonra yeniden Hamlet rolünü üstlenecek.

BOLD– Sinema ve TV çalışmalarına rağmen tiyatroya hiç ara vermeyen ünlü İngiliz oyuncu 1970’ten sonra ilk defa Shakespeare’in ünlü oyununda sahne alacak. McKellen “rolüne döndüğü için kendini şanslı hissettiğini” söylüyor.

Ian McKellen 1970’te Hamlet rolünde (ortada)

81 YAŞINDA HAMLET’İ OYNAMAK

Altı kez Laurence Oliver Ödülleri, birer kez Tony Ödülleri ve Altın Küre Ödülleri, SAG Ödülleri, BIF Ödülleri, iki kez Satürn Ödülleri, dört kez Drama Desk Ödülleri, ve iki kez Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülleri sahibi olan iki kez Akademi Ödüllerine, dört kez BAFTA ödüllerine aday gösterilen Ian McKellen 81 yaşında yeniden Hamlet olmaya hazırlanıyor.

William Shakespeare’in ünlü eserini sahneye bu kez yönetmen Sean Mathias uyarlayacak. Oyunun yapımcılığını ise “Waiting For Godot” (Godot’yu Beklerken) oyununda da McKellen ile çalışan Bill Kenwright üstleniyor.

Ian McKellen ilerleyen yaşına rağmen sahne çalışmalarına devam ediyor

Theatre Royal Windsor’da sahnelenecek oyunun gösterim tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı zira tüm dünyayı saran koronavirüs salgını sebebiyle tiyatronun ne zaman açılacağı belli değil.

1970 yılında Hamlet’te başrol oynayan Ian McKellen konuyla ilgili olarak “Bill Kenwright’ın ilham veren iyimserliği ve Sean Mathias’ın beni ‘Hamlet’i yeniden incelemeye davet etmesi sayesinde rolüme 50 yıl sonra yeniden döndüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum.” açıklamasında bulundu.

Ünlü oyuncunun bir başka Shakespeare eseri olan Macbeth’teki performansından tadımlık bir bölümü aşağıya bırakıyoruz.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder