4 Temmuz 2020 Cumartesi

İstanbul Film Festivali takvimi açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve Kültür Bakanlığınca desteklenen İstanbul Film Festivali 17-28 Temmuz ve 9-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

BOLD– Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek olan festival, normalde her yıl nisan ayında yapılıyordu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen festivalde ulusal yarışma bölümleri 17-28 Temmuz’da yapılırken gösterimler 9-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

YARIŞMA İÇİN AÇIK HAVA GÖSTERİMLERİ

Kovid-19 pandemisi sebebiyle ertelenen Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nı 17-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) katkısıyla gerçekleşecek yarışmaya 11 uzun metraj ve 12 kısa film katılıyor.

Yarışacak filmlerin gösterimleri SSM’deki açık hava sinemasında her gece 21.00’de gerçekleşecek. Yarışmalarda yer alan filmler, aynı tarihlerde festivalin web adresi filmonline.iksv.org’da gösterime açılacak.

9-20 Ekim tarihleri arasında Filmekimi işbirliği ile yapılacak diğer gösterimlerin takvimi ise ilerleyen günlerde festivalin sosyal medya hesaplarında ve internet sitesinde duyurulacak.

Başrolünde Demet Evgar’ın yer aldığı Onur Ünlü filmi Topal Şükran’ın Maceraları da Altın Lale için yarışacak.

ALTIN LALE İÇİN YARIŞACAK FİLMLER

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un başkanlığında; yapımcı Sevil Demirci, oyuncu Berk Hakman, görüntü yönetmeni Deniz Eyüboğlu Aydın ve yazar Hakan Bıçakçı’dan oluşan jürinin değerlendireceği uzun metraj filmler şöyle:

Orçun Behram- “Bina”,
Anıl Gelberi- “Plaza”,
Ercan Kesal- “Nasipse Adayız”,
Hacı Orman- “Körleşme”,
Faysal Soysal- “Ceviz Ağacı”,
Ümit Ünal- “Aşk, Büyü vs.”,
Onur Ünlü- “Topal Şükran’ın Maceraları”,
Erkan Yazıcı- “Uzak Ülke”,
Mehmet Emin Yıldırım- “Şair”,
Leyla Yılmaz- “Bilmemek”
Özkan Yılmaz- “Soluk”

Ödül töreni 28 Temmuz’da SSM’de düzenlenecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder