4 Temmuz 2020 Cumartesi

Yazın bulantı, kusma ve ishal varsa koronavirüs size bulaşmış olabilir!

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, yaz aylarında en fazla görülen koronavirüs belirtilerinin bulantı, kusma ve ishal olduğunu açıkladı.

BOLD – Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs salgını ile mücadelenin sürdüğünü belirtti. “Birinci dalga tamamen bitmiş değil. Ancak yaz geldiği için insan vücudu biraz daha dirençli. Yazın çok fazla zatürre ve solunum sıkıntısı yaşamadığımız için virüsün etkisi bu şekilde gözüküyor” dedi.

Koronavirüs vakalarında farklı belirtilerin ortaya çıktığını kaydeden Prof. Dr. Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Yaz ayında bulantı, kusma ve ishal en çok görülen belirtiler oldu. Klasik olan öksürük, ateş ve nefes darlığı idi. Halen öksürük, yüksek ateşi görüyoruz; ama bunların yanında bulantı, kusma ve ishali de görüyoruz. Ciltte döküntü, koku kaybı da halen görülen semptomlar. Mayıs’ta çok sık kemik ve eklem ağrıları yoğun görülmeye başlanmıştı. Haziran ayı itibarıyla yüksek ateş belirtisi devam ediyor.”

BİRİNCİ DALGA BİTMEDİ!

Sonbaharda koronavirüsün artış göstermesini beklediklerini ifade eden Çelik, “Şu an için ikinci dalgadan söz etmek mümkün değil; çünkü biz birinci dalgada vakaları sıfırlamadık. Biz henüz hastalığı minimum düzeye indirgemedik” diye konuştu. Sonbaharda insanlar daha çok kapalı alanlara gireceği için vaka sayısında artış olabileceğini vurguladı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder