1 Temmuz 2020 Çarşamba

AKP’li vekilin unutkanlığı için 80 yıllık lise yıkılacak

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın ortaklarından olduğu, 400 yataklı Şehir Hastanesi projesinde yapımı unutulan otopark için 80 yıllık Kız Meslek Lisesi gözden çıkarıldı.

BOLD- Zonguldak’ta yapımı tamamlanan 400 yataklı Şehir Hastanesine, yüklenici firma otopark yapmayı unuttu. Bunun üzerine, otopark için hastane çevresinde bulunan 1941’den bu yana eğitim-öğretim yapılan kız meslek lisesi hakkında yıkılma kararı alındı.

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın ortaklarından olduğu hastanenin otopark sorununu çözmek için alınan yakım kararına eğitimciler, veliler ve öğrenciler karşı çıktı.

‘SİYASİ BASKI VAR’ DEDİ

Zonguldak Kültür ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, şehrin simgelerinden sayılan Kız Meslek Lisesinin yıkılmasını engellemek amacıyla, Karabük Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu’na başvurdu. İlk toplantıda olumlu tavır takınan kurul ikinci toplantısında ise koruma kararına gerek olmadığına karar verdi. Coşgun, kurulun siyasi baskı altında karar değiştirdiğini söyledi.

OTOPARK İÇİN OKUL YIKAN KENT OLMAYACAĞIZ

Hastanesinin otoparkını yapmayı unutanların ihmalinin halka fatura edilemeyeceğini söyleyen Çoşgun, ”Otopark için okul yıkılamaz. Kimliksizleştirilmek için her türlü değerinden arındırılmaya çalışılan Zonguldak’ın alnına, bir de, ‘Otopark için okul yıkılan kent’ damgası vurulamaz” dedi.

Coşgun, 1941’de hizmete giren ve Kız Enstitüsü, Kız Sanat Okulu, Kız Meslek Lisesi gibi adlarla 80 yıla yakın bir zamandır eğitim veren lisenin, kentin hafızası konumunda olduğunu belirtti.

 

Tarihi Sinop Cezaevi 1 milyon 600 bin euroya restore edilecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder