17 Eylül 2020 Perşembe

8 aydır tutuklu tıp ve mühendislik öğrencileri cezaevinde korona oldu

Sekiz aydır Elazığ Cezaevinde tutuklu olan tıp öğrencisi Muhammed Alperen Demirel (24) ve mühendislik öğrencisi Yusuf Engin Tepe’ye (25) cezaevinde koronavirüs bulaştı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN – BOLD ÖZEL

Cezaevlerinde koronavirüs vakalarının arttığına dair her gün haberler geliyor. 24 Ocak 2020’de tutuklanıp Elazığ Cezaevine gönderilen Elazığ Üniversitesinden iki öğrencinin de testi pozitif çıktı. Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Muhammed Alperen Demirel ve aynı üniversitenin elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde okuyan son sınıf öğrencisi Yusuf Engin Tepe’nin ailesinin verdiği bilgiye göre iki öğrenci de karantina altında.

“SÜREKLİ VİRÜSE MARUZ KALIYORLAR”

15 gün önce Sağlık Bakanlığından aranınca Muhammed Alperen Demirel’in virüs kaptığını öğrenen ailesi “Kendisiyle en son cumartesi görüştük. Kırgınlık var, hala atlatamadık, dedi. Pozitif çıkanlar sürekli aynı koğuşa alınıyormuş. Sürekli virüse maruz kalıyorlar.” dedi. Çocuklarıyla ilgili sağlıklı bilgi alamadıklarını söyleyen Tepe’nin ailesi ise cezaevinde birçok vaka olduğuna dair duyumları olduğunu söyledi.

İki hafta önce Bold Medya’da ulaşan bir tutuklu yakını Elazığ Cezaevi B10 koğuşunda bazı tutukluların testlerinin de pozitif çıktığını ve görüşlerin iptal edildiğini belirtmişti.

MAHKEMELERİ YARIN

Muhammed Alperen Demirel ve 3 arkadaşı 18 Ocak 2020’de gözaltına alındı.7 gün gözaltında kaldıktan sonra Elazığ depreminin olduğu gün, 24 Ocak’ta tutuklanıp cezaevine gönderildiler. Fırat Üniversitesi Hastanesindeki stajını bitirmesine 6 ay kalan Muhammed Alperen Demirel ve arkadaşları, gece gündüz ders çalıştıkları ev örgüt evi, kendileri de örgüt üyesi olmakla itham edildi. Öğrenciler Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın ikinci kez mahkemeye çıkacak.

Muhammed Alperen Demirel

Yusuf Engin Tepe

Dört tıp öğrencisi iki aydır Elazığ’da tutuklu: Terörist damgası vurdular

Elazığ Cezaevi B10 koğuşunda korona çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder