17 Eylül 2020 Perşembe

Uşşaki lideri Fatih Nurullah’tan ‘dede şefkati ile öptüm’ savunması

Fatih Nurullah adıyla bilinen ve 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan Halveti Uşşaki şeyhi Eyyüp Fatih Şağban’ın ifadesi ortaya çıktı. Çocuğu ‘dede şefkati’ ile öptüğünü ileri sürerek ailenin 70 bin lira için kendisine kumpas kurduğunu iddia etti.

BOLD – Türkiye’yi ayağa kaldıran Uşşaki lideri Fatih Nurullah namlı Eyyüp Fatih Şağban’ın 12 yaşındaki kız çocuğunu istismarı olayında sanığın ifadesi ortaya çıktı. Çocuğun ailesinin hizmetli olarak yanında çalıştığını belirten Şağban, “F.A, eşi E. ve kızları Y. yanıma gelir, el öperdi. Çocuğun yaşı küçük olduğu için yanağından öpmüşümdür. Bu öpüş örf ve âdet içerisinde dede şefkati ile yapılmıştır. Hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmamıştır” savunmasını dillendirdi.

ÖRF VE GELENEK GEREĞİ ÖPMÜŞLERDİR

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre “Bulunduğum üst kata yemek-içecek getirdiği olmuştur ama yanında annesi veya kardeşleri bulunurdu. Nadiren yanıma tek geldiği olmuştur. Y. ve kardeşleri örf ve gelenek gereği elimi öpmüşlerdir. Benim de sevgi çerçevesinde onları yanağından öpmüşlüğüm vardır” beyanı da ifadede yer aldı.

AİLE DAHA ÖNCE HİÇ PARA İSTEMEDİ

İstismarı kabul ettiğine dair telefon kayıtları dinletilen zanlı, bunları inkar etmedi ve şunları söyledi: “Baba F.A’nın ‘Dudağından öptün öyle mi?’ dediği, benim ‘He öyle’ dediğim olay, aslında Y’nin elini öperken bana sarılmasından ibarettir. Bunun ötesinde bir şey olmamıştır. Konuşmalarda yönlendirme vardır. Beni zora sokarak lafı buraya getirmiştir. Cümleler ilk duyulduğunda yanlış anlaşılsa da F.A. ile aramızda eskiye dayalı manevi geçmişimizden dolayı onu yatıştırmak üzere kurulmuş cümlelerdir. Kızlarını kullanarak, aralarında kararlaştırdığı 70 bin lirayı benden almak amaçlı kumpas kurmuşlardır. Bu parayı ödemediğim için bu hadiseler olmuştur. Daha önce benden hiç para istememişlerdir. O yaştaki çocuğun bu iddiada bulunması kurulan komplonun ürünüdür.”

Emine Erdoğan’ın kuzeninden alınan ‘direkler’ 5 Tarım Bakanlığı bürokratını yedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder