19 Eylül 2020 Cumartesi

Macron’dan Erdoğan’a Türkçe mesaj

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twiiter hesabından Türkçe paylaşım yaptı. “İyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım” dedi.

BOLD – Türkiye ile Fransa arasında Doğu Akdeniz gerilimini devam ederken Emmanuel Macron’dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Fransa Cumhurbaşkanı, Twiter hesabından Türkçe açıklama yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a diyalog çağrısında bulunan Macron, “Ajaccio’da, Türkiye’ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de petrol ve gaz arama faaliyetleri sırasında Yunanistan’ın yanında aktif rol alan Macron, Tayyip Erdoğan tarafından ağır şekilde eleştiriliyor. Erdoğan, Macron içi şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu siyasete mi yönelir?”

Erdoğan, “Benim Türk halkıyla değil, Erdoğan’la sorunum var” diyen Macron’un sözlerine cevaben de “Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak” demişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder